Personal for iOS: beheer je leven met iPhone-app

Personal for iOS iPhone iPod touch kluisGeen aparte apps meer voor je adressenlijst, boodschappenlijst, huishoudboekje, je visitekaartjes, wachtwoorden, uitgeleende voorwerpen en de instellingen van je beveiligingsalarm. Met de gloednieuwe applicatie Personal for iOS beheer je het allemaal op één plek. Het is een app waarmee je alle aspecten van je dagelijkse leven kan beheren. De informatie wordt gegroepeerd in ‘gems’ die je zelf aanmaakt of invult, en je bepaalt zelf welke gems je deelt met anderen.


Personal for iOS gems in je kluisZowel op de bijbehorende website van Personal, waarop je je accountregistratie moet bevestigen na een melding in je mailbox, als in de net uitgebrachte iPhone-app, kan je gems aanmaken en beheren. Dat doe je in de applicatie met het rechter tabblad Add, waarna je toegang krijgt tot Gemware, een soort App Store voor gems. Daar kan je aan de hand van subcategorieën als algemene informatie (bijvoorbeeld visitekaartje, kopie rijbewijs, contactgegevens voor noodgevallen, login & wachtwoorden, ledenpasjes), Data Import (Facebook en LinkedIn), Electronics (gegevens van je router, softwareversies), Health (allergieën, tandarts, zicht), kinderen, rekeningen, je favoriete koffie, je restaurantlijst, wijnfavorieten, hotelervaringen, auto-ongelukken, verzekeringen en nog veel meer, je hele hebben en houden kwijt.

Een gem behelst een aantal vragen die je beantwoordt. Bij een router wordt gevraagd naar je typenummer en je dag van aanschaf, zodat je die gegevens daarna meteen bij de hand hebt als er iets mis is. Bij een lijst met wijnen kan je bij elke nieuw ingevoerde wijn aangeven wat voor een soort het is, hoe je hem zelf waardeert en waar je hem het best kan kopen. Het zijn voorbeelden van de enorme hoeveelheid gegevens die je in Personal kwijt kan. Het idee is dat je een grote database opbouwt van alles waarvoor je de gegevens bij de hand wilt (kunnen) hebben.

Personal heeft heel bewust gekozen voor die categorisering. Dat heeft alles te maken met de deelmogelijkheden ervan. Bij elke gem kan je namelijk aangeven of je die publiekelijk wil delen of naar e-mailadressen wil sturen van anderen. Dat doe je met het uitwissel-tabblad centraal in de balk onderin. Met dezelfde knop kan je ook lijsten van anderen verzoeken. Voordat je geadresseerden invoert, kan je een selectie maken uit de gems die je wilt delen. Een gem verwijderen uit Personal, doe je door op een gem zelf te drukken. Op de pagina ‘From others’ in het tabblad Vault zie je de gems die anderen hebben gemaakt en met je delen.

De app hecht waarde aan je privacy, valt te lezen in de introductie van de applicatie en in de samenvatting van de algemene voorwaarden die je moet accepteren. De gegevens zitten verborgen in een kluis die voor niemand anders dan jij open gaat, staat er. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken als je de website of app te lang open laat staan: ze loggen je na een tijdje inactief te zijn, vanzelf uit.

Downloaden: Personal for iOS (gratis)

14 reacties op “Personal for iOS: beheer je leven met iPhone-app”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Mm lijkt me niet slecht…

 • Lijkt me toch een eng idee dat het bedrijf van die app al jouw gegevens heeft :S Je weet ‘t maar nooit.

 • En dat allemaal voor gratis! Wat zijn er toch een aardige mensen op deze wereld…

 • Klinkt te mooi om waar te zijn. Wat zal het addertje zijn?

  Dat Apple álles over je te weten komt, misschien? Als deze data vroeg of laat gehackt wordt, zijn de ‘personal’ rapen gaar.

 • Eugenlijk is het op deze manier een iPhone in een iPhone. Want m’n iPhone bevat al al mijn ‘gems’. Dus zie het meer als een (onnodige) extra schil…

 • Hahaha, die Bas lekker sarcastisch!!!

  @Frankie: Als het te mooi klinkt om waar te zijn is het dat meestal ook.
  Zinsnede uit de tekst zegt het waarschijnlijk letterlijk ( je hele hebben en houden kwijt).

  Noem mij paranoia, maar dit doe ik dus even niet. Natuurlijk ieder voor zich beslissen, je bepaald uiteindelijk zelf wat je invult.

 • Een schat aan informatie voor dat bedrijf en de app is gratis. Word ik toch een beeeetje wantrouwig van….

 • Waarom moet dit op een server en kan het niet gewoon in je foon staan?

 • Leuk idee, maar lijkt mij teveel stappen. zou beter aanslaan als het simpeler kan.

 • Aanmelden lukt niet. Eerst server time out dan user bestaat al. Geen mail ter bevestiging. En inloggen lukt dan ook niet…….

 • En ik zeg weer dat GRATIS niet bestaad. We zijn te goed vertrouwend met anderen…….En inick heeft gelijk

 • @Ronald: Ik had nergens problemen mee. Liep gesmeerd.

 • Beetje griezelig om al die persoonlijke informatie aan een app toe te vertrouwen. Prachtig dat het allemaal vastligt en dat je het zo kunt opzoeken. Maar hoe prachtig is het als er om wat voor reden dan ook iets misgaat met de beveiliging? Riskant om zoveel informatie op één plek samen te brengen…

 • Ingelogd en aangemeld via de pc. Dat werkt wel.. Even gespeeld maar het lijkt me een beetje te ingewikkeld allemaal. Leuk idee, maar het kan véél gebruiksvriendelijker

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties