Facebook stuurde in april 160 miljoen gebruikers naar mobiele apps

Viddy FacebookFacebook stuurde afgelopen maand 160 miljoen gebruikers naar mobiele apps en games. Dit blijkt uit cijfers die het sociale netwerk heeft gedeeld. Een fors aantal, gezien Facebook in februari nog zei dat er 60 miljoen gebruikers per maand richting apps worden gestuurd door Facebook. Zeven van de meest opbrengende iPhone-apps zou gebruik maken van Facebook-integratie.

Deze doorgestuurde app-gebruikers zouden samen verantwoordelijk zijn voor 1,1 miljard bezoeken aan mobiele apps in een maand. In februari was dit slechts 320 miljoen, minder dan een derde van het huidige aantal.

Facebook noemt Viddy als één van de apps die veel baat heeft gehad aan links van Facebook naar de applicatie. Viddy laat gebruikers video’s maken met filters er overheen geplakt, die vervolgens te delen zijn op Facebook. Ziet iemand je video op Facebook, dan kan hij of zij via een link bij de app terechtkomen. In april bleek nog dat Viddy in elf dagen 5,5 miljoen keer werd gedownload.

Het aantal doorgestuurde gebruikers is misschien wel Facebook’s grootste prestatie op mobiel gebied. In februari bleek omzet van de mobiele site en apps nog het grootste twijfelpunt van het sociale netwerk te zijn. Begin maart bleek Facebook nog plannen te hebben voor reclame in de mobiele apps.

Tag(s):

Eén reactie op “Facebook stuurde in april 160 miljoen gebruikers naar mobiele apps”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • Leuk, maar ik krijg altijd een nasmaak bij dat Facebook en andere sociale netwerken.
    Je wilt niet weten wat ze allemaal van je bijhouden en doen alsof dat de normaalste zaak van de wereld is.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties