Onderzoek: ’59 procent van de ontwikkelaars verdient niet genoeg’

59 procent ontwikkelaarsEen onderzoek van marketingbureau App-Promo stelt dat 59 procent van alle ontwikkelaars niet genoeg aan een app verdient om de eerdere investering er uit te halen. 80 procent zou niet genoeg omzet maken om een zelfstandige onderneming te ondersteunen. 68 procent van de ontwikkelaars verdiende minder dan 5.000 dollar aan hun meest gedownloade app.

Het resultaat lijkt opmerkelijk, maar is wellicht ook wel te verklaren: je hoeft immers geen zelfstandige ondernemer te zijn om een app te ontwikkelen. Voor 99 dollar per jaar kun je een app op een zolderkamer proberen te ontwikkelen. Doe je dit, dan ben je wellicht niet bezig met verdienmodellen.

App-Promo sprak met (maar) 102 ontwikkelaars voor het onderzoek. Daarnaast zijn de resultaten op een erg specifieke wijze in onderstaande infographic gezet: het bureau probeert vooral ontwikkelaars te strikken voor hun marketingprogramma.

59 procent ontwikkelaars

Via TUAW.

Categorie(ën): App Store (software)
Tag(s):

15 reacties op “Onderzoek: ’59 procent van de ontwikkelaars verdient niet genoeg’”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Ondanks het feit dat App-Promo, een app marketing bureau, hier in feite zegt dat er meer geld aan app marketing moet worden uitgegeven (“wij van WC-Eend adviseren WC-Eend”), klopt het globaal gezien wel denk ik. De drempel voor developers om een app aan te bieden is laag, dus moet je wel iets extra’s doen om op te vallen tussen zoveel apps..

 • Da’s geen onderzoek. Vooral de stelling developers who spend=succeed is inderdaad wc-eend talk. Ik heb geen cent uitgegeven aan promotie (en dat ga ik ook niet doen).
  Bovendien is het gericht op appstore-verkopen. Ik kan prima rondkomen van een mix van appstoreverkopen (33%), klantopdrachten (33%) en backends (33%) :)

 • Die cijfers vallen me nog mee aangezien niet 59% maar 95% ontzettende meuk is in de AppStore..

 • Ik zal nooit meer dan 79cent betalen voor een app. beste ontwikkelaars..
  En hoezo zou 80% niet genoeg omzet maken ?? Voor de gouden hand-druk inc envelop bij de achter deur ?

  En 5.000 euro verdient voor een app dat binnen 2 dagen gemaakt is lijkt me toch meer als genoeg..

 • Origineel geplaatst door Barry55
  Ik zal nooit meer dan 79cent betalen voor een app.

  Waarom niet?

  En 5.000 euro verdient voor een app dat binnen 2 dagen gemaakt is lijkt me toch meer als genoeg..

  Het is bijna onmogelijk om in 2 dagen een App te maken die 5000 euro omzet genereert.
  Je zal dan óf een bagger app hebben die niemand wil, óf het kost veel meer tijd.
  Bij de gemiddelde App van aardige kwaliteit zit er weken zo niet maanden aan ontwikkeling in meestal door meerdere mensen. Dan is 5000 echt niet genoeg.

 • Origineel geplaatst door Barry55
  Ik zal nooit meer dan 79cent betalen voor een app.

  Voor een goede app betaal ik graag meer: Reeder, 1Password, Plex, iWork, iLife. Die apps zijn niet in 2 dagen gemaakt.

 • @Barry55: Heb je enig idee hoe het maken van een app in z’n werk gaat? Iedereen wil ook zo veel mogelijk voor zo weinig mogelijk geld (en het liefst gratis). En vergeet niet dat Apple ook nog een deel van de app prijs ‘opeist’.

 • Ach, ik verdien ook structureel te weinig!
  Overigens betaal ik graag voor goede apps, ook meer dan 0,79. Wat een onzin reactie om niet meer dan dat te willen betalen. In de supermarkt kost ook niet alles minder dan €1,-

 • 12% verdient $50000, dat is omgerekend net een modaal inkomen. Wie kan daar nu nog van rondkomen? Ik zou zeggen dat 88% niet genoeg verdient.

 • Ik kan zeggen dat de ontwikkeling van Connect M bijvoorbeeld een jaar heeft geduurd en nu nog zijn we elke keer bezig met de updates. En wat betreft omzet.. geen 5000, maar eerder 500 euro. Dus apps maken moet je vooral ook doen omdat je het leuk vindt en dat vind ik gelukkig ook.

 • Hebben ze ook onderzocht hoeveel procent van alle ontwikkelaars pure prutsers zijn? Als je namelijk gewoon iets goeds maakt dan verkoopt het wel. Maakt niet uit of het idee al eens eerder is uitgewerkt. Jouw implementatie moet gewoon beter/makkelijker zijn. Wel hier en daar een beetje promoten zoals zorgen voor een artikel op iphoneclub ;)

 • Als Apple nou eens begint met 30%-graaien vanaf een zeker bedrag zeg € 2000,= dan is het voor de modale heikneuter-ontwikkelaar nog te hachelen.

 • Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
  Hebben ze ook onderzocht hoeveel procent van alle ontwikkelaars pure prutsers zijn? Als je namelijk gewoon iets goeds maakt dan verkoopt het wel. Maakt niet uit of het idee al eens eerder is uitgewerkt. Jouw implementatie moet gewoon beter/makkelijker zijn. Wel hier en daar een beetje promoten zoals zorgen voor een artikel op iphoneclub

  All done.. drie pagina’s aan promoties en ook deze site, maar die slaan het spel helaas elke keer over. En ik vind de prutsers de mensen die een app maken om een lampje aan te zetten of een puist uit te knijpen. Verbaast me nog steeds dat die zo hoog staan.

 • Origineel geplaatst door Berr11
  Als Apple nou eens begint met 30%-graaien vanaf een zeker bedrag zeg € 2000,= dan is het voor de modale heikneuter-ontwikkelaar nog te hachelen.

  Goed idee :)

 • @Berr11:
  … Volgens mij is Apple niet echt een Links bedrijf.
  Ze willen overigens ook geen ruzie met de grote developers.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties