Facebook Messenger-app krijgt ontvangstbevestiging

facebook messenger ontvangstDe Facebook Messenger-app voor iPhone en iPad heeft vandaag een update gekregen. In de app kun je nu precies zien of vrienden bezig zijn om een antwoord terug te typen. Ook kun je voortaan zien of iemand een berichtje heeft gelezen. De ontvangstbevestiging geldt ook voor groepsberichten. De update van Facebook Messenger bevat nog een aantal andere handige functies, zoals de locatie van vrienden, zodat je kunt zien of een vriend in de buurt is. In de update-omschrijving is ook te lezen dat je je vrienden voortaan gratis sms-berichten kunt sturen aan vrienden die nog geen gebruik maken van Facebook Messenger. Je betaalt dan wel de eventuele kosten van 3G-gebruik.

Productmanager Peter Deng legt uit, dat SMS al 20 jaar bestaat, maar dat het ontworpen is voor T9-telefoons. Met Facebook Messenger probeert de sociale netwerksite een “nieuwe messaging-ervaring” te bereiken. De nieuwe functies van vandaag zijn nog maar het begin van een lange reeks verbeteringen, waardoor het chatten met anderen ‘echter’ wordt. De leesbevestiging voorkomt in ieder geval de veelgestelde vraag: “Heb je mijn berichtje al gelezen?” De nieuwe functies worden eerst ingevoerd in de mobiele apps voor iPhone en Android. Later zullen ze ook via de webinterface te zien zijn.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis)

12 reacties op “Facebook Messenger-app krijgt ontvangstbevestiging”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • T zou leuk zijn als ze em ook voor iPad aangepast hadden. Nu werkt t wel, maar t is gewoon een iPhone app en werkt dus niet echt lekker op t grote scherm.

  Ontvangstbevestiging is wel handig, heb wel eens gehad dat het verstuurd leek te zijn, maar nooit is aangekomen.

 • Mooie update, altijd handig:)

  Maar het zou nog veeeel beter zijn als ze de gewone Facebook app eens een goede update geven. Die app is namelijk helemaal defect aan het raken, alles laad supersloom en crasht vaak. Ook de recensies in de app store zijn niet al te best meer (2 sterren). Die app is niet goed voor de reputatie van een miljardenbedrijf als Facebook! Doe er wat aan!

 • Msn messenger blijft voor altijd nog de beste messenger. Heeft zoveel opties wat de meeste nog niet hebben, zoals video gesprek

 • @Tom D: Wordt die nog gebruikt dan?

 • @Tom D: De meeste gebruiken FB om te chatten tegenwoordig…
  Voor videogesprekken is MSN of Skype wel de beste methode… FRING is ook wel leuk

 • Ik gebruik imo, blijft toch de meest stabiele chat app, de Facebook app stuurt berichten vaak laat door of helemaal niet!

 • Dit zit toch ook al in de ‘gewone’ Facebook ? Waarom een extra app???

 • Persoonlijk heb ik al een paar keer gemerkt dat de beeldkwaliteit van Facetime in veel gevallen duidelijk beter is dat die van Skype met de zelfde apperatuur en verbindingen.
  Jammer dat het niet ook onder Windows werkt.

 • Laat ze de officiele facebook app weer eens onder handen nemen want die werkt echt waardeloos!

 • Origineel geplaatst door Tom D
  Msn messenger blijft voor altijd nog de beste messenger. Heeft zoveel opties wat de meeste nog niet hebben, zoals video gesprek

  Messenger is een waardeloos OS X programma.. Er bestaat geen goed iOS programma.. Slechte cross-platform comptabiliteit (omdat ze Windows willen promoten).. Zo’n beetje alle Windows-gebruikers die ik ken hebben een hekel aan de laatste versie, die weer bepaalde dingen onmogelijk maakt.
  De beste messenger is het absoluut niet. De meest populaire in Nederland voorlopig geloof ik nog wel.

  @Leon Dekkers: Ook over 3G scoort Facetime kwalitatief beter dan Skype bij mij.
  De nieuwe Facebook-integratie in de Skype desktop app heeft mij 0 punten gescoord. Naar mijn mening absoluut lelijk, onhandig en onoverzichtelijk.

 • Snap niet waarom je nog geen videogesprekken van voeren op je mobiel via de Facebook (Messenger) app. Google+ heeft in z’n app zelf Hangouts ingebouwd. En werkt nog goed ook. Maarja, Google+ is natuurlijk ook een totaal andere klasse.

 • @Frank van Manen:
  De een kan alles maar wordt door haast niemand gebruikt, de ander..

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties