Mashduo vergelijkt iTunes-bibliotheken

mashduoHeb je twee computers met twee iTunes-bibliotheken, dan kan er een moment komen, dat je ze wilt samenvoegen. Misschien omdat je bent gaan samenwonen en de iTunes-bibliotheek van jezelf en je partner wilt samenvoegen. Of omdat je een nieuwe MacBook hebt gekocht en nog een oude laptop hebt liggen waarop je ook iTunes gebruikte. Wil je beide iTunes-bibliotheken vergelijken, dan kan dat met Mashduo.

Dit is een gratis Mac-applicatie die de XML-bestanden van iTunes inleest en meteen laat zien welke verschillen muzieknummers in de ene collectie voorkomen, maar niet in de andere. Heb je een Windows-pc, maar wel een Mac achter de hand, dan werkt het ook.

Je gebruikt de XML-bestanden van beide computer en leest deze op de Mac in. Met twee Venn-diagrammen (cirkels die elkaar overlappen) kun je zien hoeveel nummers in beide collecties zitten of in slechts één collectie. Het resultaat sla je op of verstuur je als e-mail. Je moet daarna wel handmatig de muzieknummers selecteren en kopiëren naar de andere Mac.

Meer info: Mashduo

Categorie(ën): Desktop (software)
Tag(s):

3 reacties op “Mashduo vergelijkt iTunes-bibliotheken”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • Gedeelde bibliotheek en selecteer “niet op deze Mac” (of zoiets) en voilà, doet precies hetzelfde en scheelt je weer wat installeren.

  • Wat mijn idee isom twee XML filesbte vergelijken en dan naar een XML file te conveteren en dan laden via iTunes.

  • het is best verschrikkelijk werk als je 2 computers heb (een desktop en laptop) en op beide dezelfde bibliotheek wil hebben… op de desktop download je alles en beheer je alles en de laptop is voor muziek on the go.

    helaas kan dit nog niet zonder hoofdpijn en een hoop drama en gegevensverlies

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties