Angry Birds-maker Rovio boekte 75,4 miljoen euro omzet in 2011

Angry Birds SpaceDe Finse game-ontwikkelaar Rovio heeft in 2011 75,4 miljoen euro aan omzet gemaakt. Er werd 48 miljoen euro aan winst geboekt, omgerekend zo’n 64 procent van de gemaakte omzet. Dit maakte de ontwikkelaar vandaag bekend in een persbericht. Aan het einde van het jaar was de game 648 miljoen keer gedownload op verschillende platformen. Het aantal actieve maandelijkse spelers steeg naar 200 miljoen.

30 procent van Rovio’s omzet was afgelopen jaar afkomstig van Consumer Products, een afdeling die verantwoordelijk is voor merchandise zoals knuffels en de licenties voor andere Angry Birds-accessoires.

Door de jaarcijfers te publiceren, zou Rovio zich voorbereiden op een beursgang. Hoofd investor relations Anders Lindeberg vertelt aan Reuters dat zijn bedrijf zich aan het klaarmaken is om de beurs te betreden. Rovio kreeg eerder al een waardering van 9 miljard dollar, waarna er door onder andere Atomico, Felicis en Accel 42 miljoen dollar in het bedrijf werd geïnvesteerd.

Angry Birds Space verscheen dit jaar pas in de App Store. Gezien de positieve cijfers die eerder over deze game voorbij kwamen, vermoeden wij dat de ontwikkeling hiervan verdere positieve gevolgen heeft op de jaarcijfers in 2012.

Downloaden: Angry Birds Space (€0,79)

Categorie(ën): Games (App Store), Gaming
Tag(s): ,

3 reacties op “Angry Birds-maker Rovio boekte 75,4 miljoen euro omzet in 2011”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • doen ze goed maar na een paar dagen spelen van de eerste angry birds vond ik het al niks meer aan, doodle jump daarintegen blijf ik het beste spel vinden

  • @Ryan: Doodle Jump? daar komt nooit een nieuwe versie van en is niet echt bijzonder

  • Een winst van 48 mio op een marktwaarde van 9 miljard is een p/e ratio van 187,5! Gestoord…

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties