iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Easy Calendar 2.0: Nederlandse agenda-app grondig verbeterd

De Nederlandse agenda-app Easy Calendar voor de iPhone en iPod touch is vernieuwd naar versie 2.0 en die voegt een nieuw uiterlijk toe. Een afspraak aan je kalender toevoegen gaat nu sneller dan ooit.

Easy Calendar update 2.0 iPhone iPod touchNederland heeft naast Week Calendar nog een indrukwekkende en hoog beoordeelde agenda-applicatie voor de iPhone in huis. Easy Calendar van Tom van Zummeren heeft een gemiddelde waardering van 4,5 ster op meer dan 1750 beoordelingen in de Nederlandse App Store en is zojuist geüpdatet naar versie 2.0. Die geeft de app een drie weken-overzicht in de liggende houding van de iPhone, een halfjaarkalender en een volledig nieuw ontwerp.


Ontwikkelaar Van Zummeren is ‘voor het eerst trots’ op hoe Easy Calendar eruit ziet na de makeover, waarbij ook het pictogram van de app onder handen is genomen:

Ik ben erg blij met versie 2.0 van Easy Calendar, want het heeft enige tijd geduurd. De app is geïnspireerd door de eenvoud die de papieren agenda bood voor de komst van smartphones. Door hetzelfde weekoverzicht te gebruiken als de papieren agenda, heb je een perfect overzicht van wat je te doen hebt in een week. Ik durf de app nu eindelijk volwassen te noemen.

Easy Calendar eenvoudig verplaatsenToch is het uiterlijk misschien wel niet de belangrijkste verandering van Easy Calendar. Die eer gaat naar de nieuwe, versimpelde manier om een nieuwe afspraak te maken. Je drukt op een dag en je selecteert, zonder enige druk ertussen, meteen de tijd. Dan geef je de afspraak een naam en bepaal je eventueel in welke agenda de afspraak moet staan. Dat is het – meer hoef je niet te doen. Tenzij je meer wilt. De knop ‘meer’ leidt je naar het uitgebreide pakket van details waarmee je een eindtijd kan aangeven, een notitie kan toevoegen, een alarm kan instellen en mensen kan uitnodigen (per e-mail). Ook kan je aangeven hoe vaak een afspraak moet terugkomen. Omdat je die opties vaak niet nodig hebt, is de snelle variant van een afspraak maken een geweldige vinding.

Een andere vernieuwing is dat je nu agenda’s kan aanmaken en bewerken vanuit de app zelf. Daarvoor hoef je niet meer terecht in de instellingen van de iPhone, wat ervoor zorgt dat je Easy Calendar makkelijker los kan gebruiken. De functie is overigens alleen beschikbaar onder iOS 5.

Easy Calendar zoekfunctieWie meer overzicht wenst dan de al erg handige weekweergave van Easy Calendar, kan de iPhone een kwartslag draaien. In de liggende houding zie je een drie weken-overzicht waarmee je makkelijk ziet hoe druk je het in een aankomende week hebt. Met de knop Vandaag keer je altijd terug naar de huidige dag. Druk op het weeknummer en er springt een geheel nieuw half jaar-overzicht in beeld. Meerdaagse evenementen herken je daarop meteen aan een markering. De huidige week wordt omlijnd weergegeven.

De nieuwe update van Easy Calendar zorgt ervoor dat de app zijn naam nog meer waarmaakt. Als je op zoek bent naar een snelle en overzichtelijke agenda, is het handig om snel toe te slaan. Ter introductie van versie 2.0, kost Easy Calendar tijdelijk slechts de helft.

Downloaden: Easy Calendar (tijdelijk €0,79)

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.