Parking 4411: Belgische parkeerhulp op de iPhone

Met de Belgische app Parking 4411 kan je via de iPhone-app registreren in een parkeerautomaat van PingPing of 4411. De applicatie vindt zelfstandig het nabije identificatienummer van de parkeerautomaat voor je gegevens.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Parking 4411 iPhoneNiet langer rotzooien met ingewikkeld opgestelde sms-berichten, maar gewoon aanmelden voor een parkeerplek met een iPhone-app. De onofficiële applicatie Parking 4411 helpt je in- en uit te checken bij parkeerautomaten van 4411 in België. De applicatie kost 1,59 euro, maar daarmee kan je op termijn de kosten van 15 cent per verzonden en ontvangen bericht van de maatschappij, eruit halen. Parking maakt gebruik van de vrijgegeven code van 4411 en laat je vanuit de app je parkeerplek registreren.


Voor gebruik van de app heb je eerst wel een account nodig dat je van tevoren aan dient te maken op 4411.be. De accountgegevens die je daarvoor gebruikt of aanmaakt, kan je invoeren in de nieuwe iPhone-app en zo kan je daarin de sms-kosten – die bovenop de parkeerkosten komen – omzeilen.

Parking 4411 iPhone België screenshotParkeergarages van 4411 zijn te vinden in Antwerpen, Beveren, Brugge, De Panne, Diest, hasselt, Leuven, Lokeren, Tienen, Turnhout en Wetteren. Het aardige van de applicatie is dat het aan de hand van je locatie automatisch de dichtstbijzijnde parkeermeter herkent en het identificatienummer ervan in de app invoert. Zo kan je jezelf dat overschrijfklusje besparen. Mocht de app de identificatiecode niet goed herkennen, dan kan je de code alsnog handmatig invoeren. Je accountgegevens zorgen voor je lidnummer en het kenteken van de auto.

Er zijn reeds vele apps op de iPhone verschenen die enige vorm van parkeerhulp bieden. Parking 4411 behandelt de minder gedekte Belgische markt, maar dat deed SMS-Parkeren vanaf november vorig jaar ook. De officiële app is overigens gratis en wordt als enige ondersteund vanuit 4411.be. Die stuurt overigens wel sms’jes voor het aan- en afmelden van je parkeeractie.
Via de tag Parkeren lees je over meer parkeer-apps voor de iPhone.

Downloaden: Parking 4411 (€1,59)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.