Casey’s Contraptions: Angry Birds-maker Rovio’s volgende game

Casey's Contraptions RovioRovio heeft de rechten bemachtigd voor het spel Casey’s Contraptions, dat origineel is ontwikkeld door Snappy Touch en Mystery Coconut. Rovio is op het moment druk aan het werk om de game te verbeteren, waarna hij zal verschijnen voor iOS en Android. Casey’s Contraptions was eerder ook al in de App Store te downloaden, maar Rovio heeft wegens hun aankomende versie de game verwijderd.

Caseys Contraptions screenshotCasey’s Contraptions is een puzzelspel, waarin je verschillende objecten in een kamer moet manipuleren om bijvoorbeeld een bal in een mand te duwen. De bouwsels die je hiervoor gebruikt lijken erg op Rube Goldberg machines, die ook in de oude DOS-game The Incredible Machine gebouwd moesten worden.

Gisteren bleek nog dat Angry Birds 1 miljard keer was gedownload – iets dat de ontwikkelaar vierde met een korte animatievideo. Aan het einde van deze video werd een onbekende blonde jongen getoond, die wellicht iets te maken zou hebben met de volgende game van de ontwikkelaar. Gezien de hoofdrolspeler uit Casey’s Contraptions dezelfde haarkleur heeft, lijkt de kans groot dat hij het was.

Casey’s Contraptions wordt Rovio’s eerste iPhone-spel dat niet binnen de Angry Birds-reeks valt.

10 reacties op “Casey’s Contraptions: Angry Birds-maker Rovio’s volgende game”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Lijkt mij een leuk spel, jammer dat dit al gedaan is door The Incredible Machine voor iOS. Zo te lezen/zien is het enige verschil een cartoony stijltje in de game.

 • Lijkt inderdaad wel verdacht veel op The Incredible Machine van vroeger.
  Vroeger ook uren mee zoet geweest!

 • T.I.M. voor DOS was geweldig! Wist niet dat ie al bestond voor iOS. Mooi zo.

 • Het 100% dat hij de personage is van dat spel!! Kijk goed naar de achtergrond waar het jongetje staat daar zie jet het parcours

 • Net als crazy machines dus

 • Heb TIM nog steeds op mijn Windows 7 pc staan hoor…

 • Wat gaaf! Ik speelde vroeger op me 486dx2 een soortgelijk spel. Laat maar komen

 • Zo’n spel staat al langer in de app store, heet crazy machines. Heb het idee dat Rovio oude ideeën jat en in een mooi jasje stopt.

  Spelletjes als angry birds speelde ik vroeger al op spelletjes sites. Dingen op kastelen schieten met een katapult enz.

  Desalniettemin maken ze wel leuke spelletjes.

 • “Casey’s Contraptions wordt Rovio’s eerste iPhone-spel dat niet binnen de Angry Birds-reeks valt”

  Dit is niet helemaal juist beste Bastiaan… De eerste Angry Birds was het 52e spel van Rovio ;-) Daarvoor hebben ze dus al veel andere (onbekende) titels uitgebracht. Een lijstje voor de geïnteresseerden onder ons:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rovio_Entertainment

  Cheers ;-)

 • Inderdaad, dit is gewoon jatten, The incredible machine, Crazy machines. Heeft Apple daar geen beleid tegen?

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties