Squrl voor iPhone laat je nieuwe video’s ontdekken

Squrl is een iPhone-app waarmee je video's kunt ontdekken. De app haalt video's uit allerlei bronnen, van YouTube tot Vimeo en van ABC tot CNET. Aan de hand van channels kun je aangeven wat je interesses zijn.

squrl iphoneJe bladert wat rond op YouTube en denkt: wat zal ik nu weer gaan kijken? Squrl is een app die je helpt om leuke video’s te ontdekken. De app geeft suggesties op basis van je interesses, waarbij naar meerdere genres wordt gekeken. Niet alleen muziekvideo’s en comedy’s dus, maar ook video’s over technologie en video’s van blogs. Bij het opstarten krijg je een scherm te zien met vier knoppen: laat me lachen (Comedy), laat me de toekomst zien (Technologie), geef me roddels (Entertainment) en beste van het web (Blogs). Je kunt opzij bladeren om de channels Nieuws, Sport, Muziek en Kunst & Design te bekijken. Als je op de channel-knoppen drukt, gebeurt er niets. Het idee is dat je de channels aantikt die je wilt zien. Bij niet-geselecteerde channels verandert de knop in zwartwit-weergave.


Heb je je selectie gemaakt, dan kun je de app koppelen met Twitter of Facebook. Deze stap is optioneel. Pas dan kan het kijken beginnen. Je krijgt per channel een aantal filmpjes voorgeschoteld, zoals van BoingBoing, Cult of Mac CNET en bekende aanbieders zoals YouTube en Vimeo. Omdat op de website van Squrl de logo’s van diensten als Hulu, Netflix en ESPN staan, was ik bang dat een groot deel van de video’s niet te zien kon krijgen wegens regiobeperkingen. Maar dat viel mee: alle video’s die ik startte speelden gewoon af. In het channel Entertainment krijg je bijvoorbeeld video’s van ABC te zien, met nieuwtjes over bekende sterren. De interface ziet er op de iPhone wel uit alsof je naar een webview zit te kijken: kleine miniatuurafbeeldingen van de video’s met erg veel witruimte.

De iPad-versie van Squrl is nieuw, de iPhone-versie bestond al een tijdje. Als je je Twitter- of Facebook-account koppelt kun je ook zien wat vrienden kijken. Eventueel kun je video’s aan een wachtrij toevoegen, zodat je ze later kunt kijken. Waarschuwing: voor je het weet ben je met deze app de tijd vergeten en is het een uur later dan je dacht.

Downloaden: Squrl (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.