SNS Mobiel Bankieren 2.0: geld overmaken en iPad-ondersteuning

De SNS-bank heeft haar iPhone-app SNS Mobiel Bankieren grondig vernieuwd en geschikt gemaakt voor de iPad. Je kan nu ook geld overmaken, overboeken naar een eigen rekening en hebt meer inzicht in voltooide transacties.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SNS Mobiel Bankieren iPhone iPod touch iPadDe officiële iPhone-applicatie van de SNS-bank is een stuk veelzijdiger en handiger geworden na een grondige update naar versie 2.0. Het is nu eindelijk mogelijk om geld over te maken naar jezelf tussen rekeningen én naar anderen. Dat laatste kan aan de hand van je SNS Digipas, waarmee je je adresboek gelijk bij de hand hebt. Tevens heb je meer inzicht in je verschillende rekeningen en kan je transacties tot drie maanden terugkijken. Een andere belangrijke vernieuwing is ondersteuning voor de iPad. De app is na de update universeel.


Start de vernieuwde app op en je krijgt meteen mee dat de inlogprocedure is versimpeld. Je kan inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord (een op de website aan te maken digicode) en vervolgens daarmee inloggen, waarbij je meteen de optie hebt om je gebruikersnaam in de app op te slaan. Daarna stuit je op de inzichtelijker gepresenteerde rekeningen. Zowel betaal-, spaar- als beleggingsrekeningen bieden meer gegevens en laten je nu afschrijvingen tot drie maanden terugkijken.

SNS Mobiel Bankieren geld overmakenWat je nodig hebt voor het overmaken van geld, verschilt per soort overboeking. Als je geld overhevelt naar een andere rekening van je, volstaat een bevestiging met de SNS Digicode. Om geld over te maken naar anderen, heb je de SNS Digipas nodig. Je moet het externe apparaatje en je pinpas dus bij de hand hebben om geld over te boeken. Daarmee voorziet SNS Mobiel Bankieren nog niet in het gemak van concurrentie zoals ING en de Rabobank. Wel heb je handig een overzicht van contactpersonen uit je adresboek bij de hand.

Een jaar geleden schreef de SNS Bank een wedstrijd uit waarin klanten en ontwerpers werden gevraagd een zo goed of inventief mogelijke iPhone-app te verzinnen. De meest speelse ideeën werden ingediend. Zo verzon winnares Leonie Sijtsma een spelletje waarin SNS-klanten munten konden verzamelen en met elkaar konden ruilen aan de hand van Augmented Reality. Het zal veel klanten goed doen dat versie 2.0 van SNS Mobiel Bankieren de nadruk legt op nuttige vernieuwingen.

Downloaden: SNS Mobiel Bankieren (gratis, universele app)

De SNS-bank werkt reeds aan een optie om overboekingen in de app zonder digipas uit te laten voeren, laat een webcare-medewerker aan iPhoneclub weten.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.