iOS game-update: Juggernaut, Finger Striker, Swamp People en koopjes

Juggernaut: Revenge of Sovering is een leuk gratis vechtspel waarin je getimed spreuken op je tegenstander loslaat. Met Finger Striker voor de iPhone en iPod touch beleven we het EK Voetbal 2012 al een beetje op de telefoon.

GU MA header Finger Striker iPhone iPod touchOp sommige dagen heb je eigenlijk geen koopjeshoek nodig in de iOS game-update en komt het toevallig zo uit dat je drie gratis games onder de aandacht brengt. Wat je wel nodig hebt voor twee van de drie games die we vandaag uitlichten, is een iPhone 4 of nieuwer. Het bijna ritmische vechtspel Juggernaut: Revenge of Sovering en het bijzondere krokodillen-jaag spel Swamp People doen het niet voor minder. Het EK voorbeleven kan gelukkig op meer iPhones en iPod touch’s. Of is het touches? Touchen? iPod touch-generaties.

Gesponsord krokodillen jagen: Swamp People

GU MA Swamp People hoofdmenuWe zijn niet zo heel happig op promotiespelletjes, die vaak het reclamemiddel voorrang geven boven de spelervaring – maar voor de tweede maal dit jaar maken we graag een uitzondering. Toch staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Paper Baron was een lief maar erg geinig spelletje waarin je van je locatie een vliegveld kon maken en daar met highscores zo ver mogelijk vandaan moest vliegen op de kaart. Swamp People is allesbehalve fris. Je speelt twee Amerikaanse rednecks in een bootje dat rivieren afgaat om de plaatselijke krokodillenpopulatie de kop in te drukken. Onder stereotiep gitaargepingel zet je vallen uit om de beesten in te lokken en schiet je ze af voor geld. Het gaat erom dat je aan het einde van de race meer geld hebt verdiend dan de andere dobberende rednecks, en daar kunnen upgrades aan je bootje, boobytraps en wapens je natuurlijk wel even bij helpen. Hoewel Swamp People een geinig en anders-dan-anders race-en-schietspelletje is, is het met de gewelddadige sfeer die erover heen hangt, wel een beetje raar dat het een promotiecampagne voor jagers op het water is. Maar ach; krokodillentranen.
Downloaden: Swamp People (gratis, universele app)

GU MA Swamp People groot screenshot

In voetbalsferen: Finger Striker

GU MA Finger Striker iPhone iPod touchDe kaarten zijn geschud, de slechtsten gedegradeerd, de besten gepromoveerd. Het voetbalseizoen zit erop en dat betekent dat we de straat oranje kunnen behangen (sorry, Vlamingen) voor het EK Voetbal 2012! Om in de stemming te komen, kunnen we eerst nog even het gratis iPhone-spelletje Finger Striker downloaden en dat kan iedereen die in is voor een lachbuitje, aangeraden worden. Dit is namelijk precies dat spelletje dat je in een arcade-hal op een ijshockey-tafel speelde, maar dan met een voetbal en je vinger als schijf. Je kan het in drie spelvarianten spelen: tegen de computer die een steeds voetballend en groter wordend team heeft, al penalty schietend tegen een wispelturige doelman en… met zijn tweeën op één scherm. De doelpunten vliegen om je oren in Finger Striker en zeker in het begin nog veel meer om de oren van de virtuele tegenstanders, maar dat is natuurlijk slechts een voorteken voor de prestaties van Oranje op het aankomende toernooi. Sorry Vlamingen.
Downloaden: Finger Striker (gratis)

Trailer van de Dag: Juggernaut: Revenge of Sovering

GU MA Juggernaut Revenge of the Sovering iPhone iPod touchEen vechtspel met ridders, magie en 3D-omgevingen. Gratis. Dan kan je als ervaren iPhone-gamer wel ruiken dat het geen spel is dat zwaar leunt op een verhaal, afwisselende missies en ontdekkingen doen. Het enige dat je doet in Juggernaut: Revenge of Sovering is vechten. Je kiest een strijder uit vijf verschillende klassen en gaat de strijd aan met elke tegenstander die je voor je kiezen krijgt. Daar hoef je geen stap voor te zetten. Elk gevecht vindt plaats in een driedimensionale, maar statische omgeving waarin jij en de tegenstander elkaar om beurten aanvallen. Het gegeven dat Juggernaut speelbaar en zelfs leuk is, heeft te maken met het systeem waarin je vecht. Je slaat namelijk toe aan de hand van een ritme dat op de grond, onder de tegenstander ligt. Dat ritme visualiseert het zichtveld van de tegenstander en je moet je tegenstander aanvallen in de kant waar hij niet naar kijkt. Dat kan met stoten, slagen en magische spreuken die je uittekent op het beeld. Doe het getimed en goed, want de steeds sterker wordende tegenstanders slaan terug en het is uiteraard zaak dat jij ze eerder omlegt dan zij jou. En zoals dat een inkoppertje is, is de grote hoeveelheid in-app upgrades en spreuken die je in dit spel kan kopen, dat helaas ook. Toch: Juggernaut steekt verdraaid aardig in elkaar.
Downloaden: Juggernaut: Revenge of Sovering (gratis, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Alle waar naar zijn geld… dat gaat mooi niet op voor de iPhone en iPod touch, met al die leuke tijdelijke gamesaanbiedingen. Dit is onze gouden greep van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.