DUE voor iPhone krijgt uitbreiding met Mac-applicatie

DUE voor iPhone heeft uitbreiding gekregen. Je kunt je herinneringen vanaf nu ook instellen en synchroniseren met een Mac-app. In DUE kun je supersnel een taak noteren.

dueDUE is een productiviteitsapp waarmee je supersnel taken en herinneringen kunt invoeren. Je typt in natuurlijke taal dat je morgen om 9:00 uur iemand moet bellen en de app maakt een alert om je de volgende dag te waarschuwen. Je hoeft niet te bladeren door een kalender om de juiste datum te pakken. In plaats daarvan zeg je “over een maand” of “volgend jaar”. Je krijgt periodiek een herinnering, totdat je de taak hebt uitgevoerd. Het belangrijkste pluspunt van DUE is dat het snel is. Wie dat gemak ook op de Mac wil hebben, kan nu de bijbehorende Mac-app aanschaffen.


De nieuw verschenen Mac-app synchroniseert met de iPhone- en iPad-app, zodat nieuw toegevoegde herinneringen en wijzigingen op beide platformen worden doorgevoerd. Op de Mac kun je bovendien aanpasbare Growl-notificaties krijgen.

Je kunt DUE gebruiken om grootse gebeurtenissen te plannen, zoals je huwelijk. Maar het is ook geschikt om een eitje te koken, omdat je met een simpele opdracht de countdown-timer kunt activeren. Terugkerende herinneringen, zoals het betalen van de huur of het innemen van medicijnen kun je eveneens via de app instellen. De ontwikkelaar geeft voorbeelden als: “Collect passport next Monday 4pm” of “Phone contract expires May 30 2014”. Dit zijn teksten die DUE begrijpt en kan omzetten in een reminder. De functie auto-snooze zorgt ervoor dat je meermaals gewaarschuwd wordt, totdat je de taak als klaar markeert. Onderstaand filmpje laat zien dat het veel sneller is om een DUE-notificatie in te stellen, dan dat via de iPhone-agenda te doen. De update van de iPhone-app biedt overigens weinig nieuws: in de vorige update werden heel wat verbeteringen en bugfixes doorgevoerd, maar nu is alleen een crashprobleem op de iPad opgelost.

Downloaden: DUE (€3,99)
Ook verkrijgbaar: DUE voor Mac (€7,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.