Onderzoek: wanneer komt een iPhone-app in de top 25 terecht?

Een onderzoek van Distimo laat zien hoeveel downloads er nodig zijn om in de top 25 van de App Store terecht te komen. Met 38.400 gratis downloads kom je in de Amerikaanse hitlijst terecht.

App Store Top 25Ontwikkelaars proberen altijd zo snel mogelijk in de top 25 van de App Store terecht te komen, om zo goed mogelijk op te vallen bij iedereen die de App Store bezoekt. Apple maakt het alleen nooit duidelijk hoeveel downloads ervoor nodig zijn om naar dit segment van de ranglijsten te klimmen. Een onderzoek van Distimo geeft hier wel antwoord op: gratis apps moeten 38.400 downloads op een dag vergaren, terwijl betaalde apps 3.530 keer gedownload moeten worden. Voor het onderzoek werd alleen naar de Amerikaanse App Store gekeken.


Wil je in de Amerikaanse top 25 games staan, dan moet je gratis spel 25.300 keer worden gedownload. Een aantal dat op 2.280 downloads ligt bij betaalde spelletjes. Games is daarmee meteen de grootste subcategorie wat betreft gratis downloadaantallen: de categorie wordt opgevolgd door Entertainment, waarvoor 6.700 gratis downloads op een dag nodig zijn.

Hoewel de cijfers de Amerikaanse App Store weerspiegelen, zijn ze alsnog interessant om te bekijken. Zo laten ze zien hoe succesvol een ontwikkelaar in de top 25 kan worden en hoe groot de verhoudingen tussen gratis en betaalde downloads zijn. Enige scepsis is alleen wel vereist: Distimo’s onderzoek baseert zich slechts op een aantal ontwikkelaars. Alleen Apple weet de precieze cijfers achter de App Store.

Paid Downloads App Store

Via TechCrunch.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.