Meta Watch: smartphone-horloge biedt alternatief op Pebble

Meta WatchDe makers van het smartphone-horloge Meta Watch hebben vandaag een nieuwe versie van hun ontwikkelingssysteem uitgebracht, waardoor het mogelijk is om dit horloge te koppelen met de iPhone via Bluetooth 4.0. Hierdoor kunnen ontwikkelaars apps voor het horloge ontwikkelen die concurreren met de Pebble, een ander horloge dat onlangs nog meer dan 10 miljoen dollar via Kickstarter wist in te zamelen.

De Meta Watch heeft net als de Pebble een bewegingssensor en een trilmotor. Hierdoor zou er in theorie net zoveel met het horloge mogelijk zijn als met de Pebble. Een ontwikkelaar zou een app kunnen ontwikkelen die informatie met het horloge uitwisselt, zodat je bijvoorbeeld bepaalde berichten op je pols kunt lezen. Zo zou een app zoals Runkeeper het horloge kunnen integreren, zodat je krijgt te zien hoe hard je rent en hoe ver je nog moet.

Hoewel de Pebble onlangs een flink succes wist te boeken, is de Meta Watch iets eerder op de markt. Het horloge is vanaf deze maand al verkrijgbaar, terwijl de eerste Pebbles pas in september verzonden worden. Daar staat wel tegenover dat de Meta Watch een stuk duurder is: je betaalt voor het horloge 199 dollar, terwijl de Pebble 150 dollar zal gaan kosten zodra deze buiten Kickstarter verkocht wordt. Daarnaast moeten app-ontwikkelaars wel ondersteuning voor het horloge integreren, iets dat bij de inmiddels veel besproken Pebble waarschijnlijker lijkt.

Meer info: MetaWatch.org

Categorie(ën): accessoires
Tag(s): ,

12 reacties op “Meta Watch: smartphone-horloge biedt alternatief op Pebble”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Maand terug voor mn verjaardag een iPod nano met iWatch gehad. Super vet en werkt er mooi. Batterij wel na 3 dagen leeg maar toch zeer tevreden..

 • zelf heb ik de pebble aangeschaft. vind ik er persoonlijk nog mooier uit zien ook. ik weet niet of deze net zo’n success word.

 • Persoonlijk vind ik de Pebble mooier, ik heb dan ook mee gedaan op kickstarter, en nu maar ‘s zien of het ook echt wat gaat worden.

 • Ik vind persoonlijk de Pebble ook fraaier, heb ingetekend op de kleuren optie bij Kickstarter, ben benieuwd of er nog een beetje flitsend kleurtje komt.

  @Empex. Pebble gaat er komen hoor, de eerste worden de komende weken al geproduceerd, een gedeelte van het Pebble team is nu (of deze week) in China om het laatste Prototype te bekijken.

 • Pebble is interessanter, werkt ook met iPhone4 en heeft een groter display (144×168 pixels in plaats van 96×96 pixels voor de Meta). Nu maar wachten tot hij geleverd gaat worden, ingetekend voor een zwarte.

 • Ik ga voor de rooie, zwart en wit is er al genoeg en betalen om mee te doen om een extra kleur te bedenken vond ik eigenlijk een beetje overdreven.

  @donstil, toen ik zei dat ik benieuwd ben of het wat gaat worden bedoelde ik kwaliteit en of ze zich aan de leveringen datum kunnen houden.

 • Dit gaat nooit een succes worden. Het klinkt alsof zedig er even gauw bijgehackt hebben.

  Pebble gaat een volledige store hebben om kleine appjes aan te bieden voor op het horloge. Lijkt er niet op dat dit horloge zoiets gaat hebben… Dat lijkt me nou juist de kracht van Pebble.

 • Haastig meevaren met de succes van een ander! En niet eens goed nagemaakt. Te klein, te duur

 • Origineel geplaatst door Empex
  Ik ga voor de rooie, zwart en wit is er al genoeg en betalen om mee te doen om een extra kleur te bedenken vond ik eigenlijk een beetje overdreven.@donstil, toen ik zei dat ik benieuwd ben of het wat gaat worden bedoelde ik kwaliteit en of ze zich aan de leveringen datum kunnen houden.

  Ehhh…..alleen de zwarte was $115…..wit, rood en de te kiezen extra kleur waren allemaal $125

 • Oeps, je hebt gelijk.
  maar goed, zwart wou ik toch niet en ik wou straks niet opgezadeld zitten met een of andere rare kleur.
  140$ want ook nog naar buiten VS te verzenden.

 • Ik vind ze allebei niet mooi… Volgende!

 • @Nils: 2 dagen maar?! Was het misschien ontworpen om iedere dag opgeladen te worden?

  Mijn horloge (Casio GW700A-1V) heeft één of meer zonnecellen. Ik heb het volgens mij al jaren en heb nog geen nieuwe batterij(en) nodig gehad.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties