Facebook App Center stuurt apps van je computer naar de iPhone

Facebook App Center downloadsFacebook werkt op het moment aan App Center, een plek om apps voor onder andere de iPhone binnen de Facebook-app te vinden en te downloaden. Naast iOS-apps laat App Center ook HTML5-applicaties zien. Het zal volgens Facebook mogelijk zijn om App Center op een computer te bekijken, waar je op ‘Send to Mobile’ kunt drukken. Vervolgens verschijnt er een pushnotificatie op je iPhone, die je naar de download van de app brengt.

Door het pushbericht te openen word je naar de App Store gebracht om je app te downloaden, of naar de URL van een HTML5-applicatie. Het idee lijkt onder andere geïnspireerd op iCloud. Sinds iOS 5 is het mogelijk om een bijvoorbeeld in iTunes gekochte app automatisch op je iPhone te downloaden. Facebook moet de gebruiker via een pushbericht handmatig naar de app brengen, omdat Apple ontwikkelaars niet toestaat om hetzelfde met een app te doen.

Facebook’s App Center bevat alleen iPhone-applicaties die gebruikmaken van Facebook Connect. Op deze manier hoopt het sociale netwerk een centrale plek voor al hun relevante apps te bieden. Facebook laat je niet een overzicht van de best verkochte apps zien, maar probeert apps te tonen die jij waarschijnlijk graag zou gebruiken.

App Center zal voor fervente App Store-bezoekers wellicht geen grote veranderingen introduceren, maar voor HTML5-apps lijkt het platform belangrijk. Zij hebben dankzij Facebook een centrale plek om al hun apps te etaleren. Daar staat alleen wel tegenover dat ze Facebook Connect moeten integreren.

Op het moment is App Center nog niet beschikbaar. Facebook hoopt het platform ergens in de komende weken uit te rollen.

Categorie(ën): App Store (software)
Tag(s): ,

4 reacties op “Facebook App Center stuurt apps van je computer naar de iPhone”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Facebook.

  Vind ik niet leuk.

 • Ja und??? Ik vind Chinees wel lekker ;-) @Mondo:

 • Ze kunnen natuurlijk ook wat tijd en geld investeren in een goed werkende app. Daar zou ik blijer
  mee zijn.

 • Origineel geplaatst door RenoWurreld
  Ze kunnen natuurlijk ook wat tijd en geld investeren in een goed werkende app. Daar zou ik blijer
  mee zijn.

  LIKE

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties