Tim Cook: ‘We nemen de Apple TV zeer serieus’

Tim Cook liet in een interview op de D10-conferentie in Californië weten de Apple TV nog steeds zeer serieus te nemen. Voordat ze een televisie produceren, zullen ze eerst afvragen hoe belangrijk dit is.

Apple TVTijdens een interview op de D10-conferentie in Californië besprak Tim Cook verschillende facetten van Apple, waaronder ook de Apple TV. Volgens Cook neemt Apple de Apple TV nog steeds zeer serieus, ondanks het feit dat hij lang niet zo goed verkoopt als Apple’s populairdere producten. Hij ging niet in op vragen over een televisie van Apple, maar legt wel uit waar Apple naar zou kijken als ze zo’n televisie op de markt zouden brengen.


Het succes van de Apple TV is volgens Cook niet te vergelijken met het succes binnen de smartphone-, tablet-, Mac- of muziekmarkt van Apple. Het feit dat Apple nog steeds veel aandacht steekt in het verkennen van de televisiemarkt zou aantonen hoe serieus Apple deze markt neemt. Volgens Cook probeert Apple er met de Apple TV achter te komen welke kant ze precies op kunnen.

Volgens Cook stelt Apple een aantal kritische vragen voordat ze een bijvoorbeeld een televisie gaan produceren:

Kunnen we de basistechnologie besturen? Kunnen we er meer mee doen dan anderen ooit gedaan hebben? Kunnen we een product maken dat iedereen wil hebben? Dat zijn allemaal vragen die wij onszelf stellen bij een nieuwe productcategorie.

Hoewel Apple volgens eerdere uitspraken van CBS moeite lijkt te hebben met het maken van afspraken voor televisieprogramma’s op een Apple TV, benadrukt Cook dat Apple goede banden heeft in Hollywood. Veel bedrijven zouden Apple vertrouwen, omdat ze zelf ook vaak Macs gebruiken. Daarnaast zou Steve Jobs zijn verwikkeling in Pixar ook hebben geholpen met het scheppen van banden.

Er zijn al langer geruchten over een televisie van Apple, die vaak de iTV wordt genoemd. Deze zou onder andere Siri en Facetime ondersteunen. Apple bracht in maart echter geen televisie op de markt, maar een nieuwe revisie van de Apple TV. Dit apparaatje sluit je aan op je televisie om media te streamen.

Er zijn nog meer nieuwtjes rondom het interview met Tim Cook.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 mei 2012 om 11:26
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.