iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Euro2012 By Heitinga, Scalado Photobeamer, Bitly en meer

Deze week in de App Gemist die terugblikt op de afgelopen week aan iPhone-apps: Mywellness helpt je bij genoeg beweging maken, Flitsers Nederland brengt je gratis op de hoogte van flitspalen en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

EK 2012 iPhone Apps Euro2012 By HeitingaElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een app waarmee je je iPhone-fotoalbum op alle beeldschermen met internet kan laten zien en Flitsers Nederland helpt je gratis mobiele en vaste flitsers te vermijden.


AG SimplyUs iPhoneSimplyUs – SimplyUs is een nieuwe app voor partners, echtgenoten, duo’s en anderen die hun leven delen met een significant other. De app is vergelijkbaar met Pair en Cupple, waar we eerder op iPhoneclub over schreven. Bij Pair gaat het om tekeningen maken voor je geliefde, terwijl je bij Cupple berichtjes onderling kunt uitwisselen. SimplyUs heeft weer een heel andere insteek: hier gaat het vooral om de gedeelde agenda, zodat je nooit meer conflicterende activiteiten kunt inplannen. SimplyUs bevat een gedeelde agenda, takenlijst en organizer.
Downloaden: SimplyUs (gratis)

AG Zozulica iPhoneZozulica – Tijdens het laatste WK was de Vuvuzela-app een enorme hit. Maar inmiddels staat het EK 2012 voor de deur en is het tijd voor nieuwe merchandise en een nieuw geluid: dat van de Zozulica. In Polen en Oekraïne rolt de onofficiële mascotte al in grote aantallen van de fabrieksband, zodat de supporters straks hun team met traditionele geluiden kunnen toejuichen. Wil je niet zelf blazen, dan is er inmiddels een app, gemaakt door de Nederlandse appmaker Innovatio.
Downloaden: Zozulica (gratis)

AG Euro2012 By HeitingaEuro2012 By Heitinga – Gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Club Judge, maar ‘brought to you by’ door een vaste verdedigende kracht in het Nederlands Elftal. John Heitinga verleent zijn naam aan Euro2012, een applicatie die uitkwam op de datum van onze grote App Test van EK-apps. Zoals in zoveel vergelijkbare toepassingen, zie je in Euro2012 de poulestanden, krijg je live wedstrijdontwikkelingen mee en zie je de spelersline-ups van de deelnemende landen. Als bijzonderheid is er een quiz-element met een makkelijke quiz, moeilijke variant en de mogelijkheid om zelf vragen in te dienen.
Downloaden: Euro2012 By Heitinga (gratis)

AG Iedereen West-Vlaams iPhoneIedereen West-Vlaams – Hoewel Vlaams voor Nederlanders vaak goed te verstaan is, zitten er een aantal woorden in de Belgische taal die verschillen van het Nederlands. De iPhone-app Iedereen West-Vlaams probeert Nederlandse vakantiegangers voor te bereiden op een reis naar West-Vlaanderen. Zo bevat de app een lijst van uitspraken met geluidsvoorbeelden en kun je jouw kennis van het Vlaams testen in een quiz.
Downloaden: Iedereen West-Vlaams (gratis)

AG Nazza iPhoneNazza – Even je geheugen opfrissen: een week geleden schreven we over Km Assist, een applicatie die je kilometerregistratie tracht te versimpelen op de iPhone. In de reacties werd vooral één zorg geuit: ‘Kun je nog rommelen met de kilometerstand?’ Een methode waarmee dat zeker de nek om wordt gedraaid, is Nazza. Je zet een Blue Box ter grootte van een luciferdoosje in een auto die via GPS en internetopslag gegevens bijhoudt over de gereden ritten. Met de iPhone-app voer je zelf in wat voor een soort rit je rijdt.
Downloaden: Nazza (gratis)

AG Pittaa iPhonePittaa – Het is een van mijn grootste ergernissen van Facebook; dat de applicatie zelf wel even voor me bepaalt van wie ik al het nieuws wil lezen en wiens berichten weggemoffeld kunnen worden. Je kan het terugdraaien door handmatig aan te geven wie je interessant vindt, maar daarmee los je een probleem op dat er niet zou moeten zijn. De nieuwe Twitter-app Pittaa heeft ook zo’n timeline waarin je alleen de berichten ziet van mensen waar je vaak mee in de weer bent, maar pakt het nu wel handig aan: de timeline vervangt de normale timeline niet.
Downloaden: Pittaa (€1,59)

AG Bitly iPhoneBitly – Bitly, misschien wel beter bekend van het webadres Bit.ly, heeft een iPhone-app uitgebracht die hand in hand gaat met een nieuwe aanpak van de dienst. Met de vernieuwing is de focus van Bitly verlegd. Het hoofddoel wás links delen met een handig verkort webadres waarna je kan zien hoeveel mensen je link hebben aangeklikt. Met de vernieuwde dienst kan dat nog wel, maar de functies gaan verscholen achter een paar extra klikken. Het nieuwe doel lijkt vooral om de artikelen voor jezelf in een leeslijst op te slaan. Vervolgens kan je die opgeslagen ‘bitmarks’ met een extra stap wel weer delen.
Downloaden: Bitly (gratis)

AG Scalado PhotoBeamer iPhoneScalado PhotoBeamer – Een projector, een 106 centimeter flatscreen-televisie, de laptop van je vriendin, het beeldscherm van je collega. Als het apparaat een internetbrowser heeft, kan je er je iPhone-fotoalbum op bekijken. De nieuwe applicatie Scalado PhotoBeamer zorgt daarvoor. Je gaat naar de website Photobeamer.com, de app scant de QR-code die je op het scherm ziet en voila: je kan je foto’s op groot scherm aan iedereen laten zien. Een foto opslaan is dan ook nog maar een fluitje van een cent.
Downloaden: Scalado PhotoBeamer (€0,79)

AG Welke Week iPhoneWelke week? – De nieuwe iPhone-app Welke Week? stuurt je elke maandag een pushbericht waarin het nieuwe weeknummer wordt vermeld, zodat je die niet meer zo snel vergeet als een docent of collega ineens iets in een bepaalde week verwacht. Als je het bent vergeten, kan je nog altijd het badge-icoontje van de app bekijken, want daarop staat het weeknummer ook vermeld. Dan hoef je de app met de kalender met het weeknummer erop, niet eens meer te raadplegen.
Downloaden: Welke week? (gratis)

AG QR-Galerij iPhone iPod touchQR-Galerij – De Nederlandse ontwikkelstudio Little White Elephant heeft een nieuwe app voor QR-codes gemaakt. Deze app bewaart al je gescande QR-codes in een persoonlijke fotogalerij. In plaats van een saaie lijst met tekst krijg je foto’s met icoontjes te zien, zodat je meteen weet welke website er achter een QR-code schuilgaat. Bevat de QR-code een telefoonnummer, datum, videolink of locatie, dan is dit met een speciaal icoontje snel te herkennen. Vanuit de app kun je de QR-codes ook meteen delen met anderen.
Downloaden: QR-Galerij (€0,79)

AG Flitsers Nederland iPhoneFlitsers Nederland – Het is niet dat er een gebrek is aan iPhone-applicaties die de flitspalen langs de Nederlandse wegen aanduiden, maar als het aan ontwikkelaar IT Interactive ligt, is er nog wel ruimte voor eentje meer. De gratis applicatie Flitsers Nederland maakt een onderscheid tussen mobiele flitsers op snelwegen en lokale flitsers in steden en dorpen, maar toont daarnaast ook alle vaste flitspalen op een kaart. In de dashboardweergave zie je de afstand tot de dichtstbijzijnde flitser.
Downloaden: Flitsers Nederland (gratis)

AG Air Recorder iPhoneAir Recorder – Roland, bekend van verschillende soorten muziekinstrumenten, heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je in hoge kwaliteit geluidsopnames kan maken met je telefoon. Nu is dat niet zo bijzonder, maar in deze applicatie kan je ook gewoon je iPhone-muziek blijven afspelen terwijl je zelf opneemt. Het muziekspoor speelt zacht door terwijl jij een tekst inspreekt, zingt met een op de iPhone aangesloten microfoon of meespeelt op een instrument.
Downloaden: Air Recorder (gratis)

AG Help ze niet naar de tuut iPhoneHelp ze niet naar de tuut – Air Recorder helpt je bij het opnemen van muziek en zorgt dat je niet te hard klinkt, de nieuwe Belgische app Help ze niet naar de tuut zorgt zorgt ervoor dat je niet te lang in de harde herrie staat. De applicatie scant het aantal decibel. Dan geef je aan hoe lang je in dit lawaai verkeert en daarna laat de app zien of dat zonder risico’s is.
Downloaden: Help ze niet naar de tuut (gratis)

AG Ambicast iPhoneAmbicast – Van het Central Park in New York tot een underground optreden in het Duitse Braunschweig tot je eigen tuin. Ambicast is een nieuw sociaal netwerk dat nu eens niet draait om het delen van berichten, foto’s of video’s, maar van geluiden. Je neemt een geluidsfragment op van tien seconden, schiet er eventueel een foto bij en gebruikers van over de hele wereld kunnen je omgevingsgeluid (of monoloog) beluisteren en becommentariëren.
Downloaden: Ambicast (gratis)

AG Mywellness iPhoneMywellness – 3500 Bewegingen per week. Dat is het doel als je fit wilt worden of het wilt blijven. Zeven minuten op de fiets doortrappen van huis naar kantoor? 156 Bewegingen. Inclusief de terugweg is dat 29 procent van je aanbevolen hoeveelheid beweging op een dag. Overzichtelijker dan het week- en dagoverzicht kan de gloednieuwe iPhone-app Mywellness het niet brengen. Je kan echt allerlei soorten bewegingen registreren in de app om je virtuele bewegingsbatterij vol te laden.
Downloaden: Mywellness (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.