Puzzllotto blijkt enorm frusterend puzzelspelletje

Puzzllotto is een game waarmee je maximaal $30.000 prijzengeld kunt winnen. Maar het spel blijkt geen enkele instructies te bevatten en is waanzinnig frustrerend om te spelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

puzzllottoEen paar dagen geleden schreven we over Puzzllotto, een iPhone-game waarmee je een bedrag tot $30.000 kunt winnen. Het klinkt als een leuke publiciteitsstunt die zichzelf terugbetaalt: mensen kopen voor $5 het spel, zodat de ontwikkelaar na zo’n 8.500 verkooptransacties het prijzengeld al heeft terugverdiend (rekening houdend met de 30% die Apple in rekening brengt). Maar het spel zelf blijkt dodelijk saai en enorm frustrerend.


Puzzllotto is de eerste game van ontwikkelaar Mike Lee, nadat hij uit Tapulous werd gegooid. Via zijn bedrijf United Lemur brengt hij een spelletje uit dat niets dan frustratie oproept. Bij het opstarten krijg je geen instructies te zien; elders in de game kun je ze ook niet vinden. Je zult dus zelf op zoek moeten gaan naar het doel van de applicatie. Wat je ziet is een jungle met knipperende ogen, waarbij je op de achtergrond dierengeluiden hoort. Tik je op de knipperende ogen, dan verschijnen er vlinders en lemuren. Het lijkt erop dat je de ogen in een bepaalde volgorde moet aantikken om punten te verdienen, maar veel logica komt er niet bij kijken.
puzzllotto
Eigenlijk lijkt Puzzllotto op Mijnenveger, met als verschil dat er bij Mijnenveger in ieder geval nog een bepaald idee achter zit. Maak je een fout, dan moet je opnieuw beginnen met hetzelfde level.

Wie de game als eerste heeft uitgespeeld, verdient de prijzenpot. Dat begint bij $1.000 en loopt dagelijks op met $1.000 totdat uiteindelijk het maximum bedrag van $30.000 is bereikt. Als na een maand blijkt dat niemand de game heeft opgelost gaat United Lemur het totale bedrag van $30.000 doneren aan een goed doel. United Lemur belooft een “leukere versie” van de game uit te brengen zodra de wedstrijd voorbij is.

Installeren: Puzzllotto (€3,99 / $4,99)
Via: Tech Crunch

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:37
Categorie
Games

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.