Teemo: avonturen beleven tijdens het sporten op de iPhone

De iPhone-app Teemo vermomt sportactiviteitenals kleine avonturen, om de dagelijkse trainingen leuker te maken. Hierdoor veranderen armoefeningen bijvoorbeeld in een klimtocht op Mount Everest.

TeemoDe iPhone-app Teemo bevat verschillende sportactiviteiten en verpakt deze in kleine avonturen. Door in de app een avontuur te kiezen krijg je een verhaaltje te lezen, waarna je oefeningen moet doen die binnen dit verhaal passen. Hierdoor veranderen je armoefeningen in een klimtocht op de Mount Everest en train je jouw conditie door Europa door te reizen. Door avonturen succesvol af te ronden word je beloond met verschillende virtuele voorwerpen.


Iedere keer wanneer je een nieuwe oefening bereikt in je avontuur, wordt deze aan je uitgelegd in korte video’s. Door de oefening te starten verschijnt er een timer in beeld die je vertelt hoe lang je een oefening precies moet volhouden en wanneer je mag pauzeren. Is de activiteit klaar, dan krijg je een nieuw stuk van je verhaal voorgeschoteld dat je naar een nieuwe oefening leidt. Door in Teemo vrienden voor je avontuur uit te nodigen, kunnen zij aan de slag met dezelfde activiteit.

TeemoTeemo bevat 10 verschillende avonturen, waarin je onder andere door Europa moet reizen, een zeiltocht maakt, Mount Everest beklimt en op zoek gaat naar goud in de bergen. De oefeningen die je doet zijn altijd afhankelijk van het avontuur dat je kiest: zo kun je bij een wandeltocht door Europa rekenen op hardlooptraining, terwijl het beklimmen van Mount Everest vooral je armen traint. De oefeningen zijn wel vrij gevarieerd: zo moesten we bij een tocht door Europa niet alleen beenoefeningen doen, maar ook op de grond gaan liggen, omdat we een foto uit een laag perspectief moesten maken.

Je kunt in de app zien hoeveel tijd je hebt besteedt aan bepaalde oefeningen. Zo weet je hoe goed je uithoudingsvermogen en fysieke kracht zijn getraind. Tijdens je avonturen kom je ook beloningen tegen, die net als badges in bijvoorbeeld Foursquare worden verzameld op een aparte pagina.

Teemo verwacht niet dat je grote afstanden gaat afleggen tijdens je avontuur: je kunt alle oefeningen in een kamer met een beetje bewegingsruimte uitvoeren. Hoewel dit fijn is, mis je hierdoor wel de directe interactie die je hebt in hardloop-apps zoals Zombies, Run!.

De ontwikkelaar biedt Teemo ter introductie tijdelijk gratis aan. Later zal de app worden verkocht voor €1,59.

Downloaden: Teemo (gratis)

http://vimeo.com/40244582

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 juli 2012 om 21:35
Onderwerpen
,
Categorie
Sport

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.