iOS game-update: Dead Trigger en Frisbee Forever 2 is Game van de Week

Frisbee Forever 2 is een geweldig leuke iPhone-game waarin je een frisbee bestuurt en sterren pakt door de iPhone te kantelen, terwijl Dead Trigger een fantastisch uitziende zombieshooter van de makers van Shadowgun is.

GU VR Dead Trigger header iPhone iPod touchEr kan er maar één de winnaar zijn. Met dat cliché gaan we werkelijk geweldige iPhone-spelletjes wegzetten omdat zij niét de Game van de Week zijn geworden. De autoporno die CSR Racing heet. De nieuwe indrukwekkende zombieshooter Dead Trigger. De opvolger van Where’s My Water: Where’s My Perry. Het biljart-meets-strategiespel Squids Wild West. Ze zijn het allemaal niet geworden. Onze Game van de Week bevat een frisbee.

Zombies raggen: Dead Trigger

GU VR Dead Trigger iPhone screenshotDe ontwikkelaar achter de indrukwekkende 3D-schietgame Shadowgun vorig jaar, is terug op de iPhone met opnieuw een visueel spektakelstuk. Dead Trigger is een game waarin je als een van de laatste overlevenden in een grote stad, probeert stand te houden tegen zombies. Bewapend met een machinegeweer of pistool begeef je je in nauwe steegjes waarin het kwaad van alle kanten op je afkomt. Het zijn zombies, dus ze zijn langzaam en een gemakkelijke prooi. Maar ze zijn met veel. In verschillende – maar eigenlijk heel veel op elkaar lijkende missies – schiet je zombies af om een doorgang vrij te spelen, of schiet je zombies af voor een bepaalde duur waarin je het moet overleven. De spanning van het spel hangt heel erg af van de plek waar je staat. Je kan ervoor kiezen in een hoekje te wachten en een voor een alle zombies op je af te laten komen bijvoorbeeld. Dat is aan jezelf. Maar andere keren ga je enthousiast als Rambo te werk en moet je wachten tot het spel nieuw kanonnenvoer op je afstuurt. Hoe mooi het spel er ook uitziet, op die momenten is het spel toch niet zo intens als een Modern Combat 3 bijvoorbeeld. Wat ook jammer is, is dat je binnen afzienbare tijd merkt dat je 79 cent hebt betaald voor een ontzettend fraai uiterlijk van iets wat eigenlijk een free-to-play game is. Je kan het geld voor nieuwe wapens en boobytraps om het kwaad te vernietigen best bij elkaar sparen, maar het gaat wel echt een stuk makkelijker als je bakken met geld uitgeeft in het spel en het hele spel straalt dat ook uit. Toch: Dead Trigger wordt overeind gehouden door prachtige beelden, een prima besturing en massaal onthoofde zombies.
Downloaden: Dead Trigger (€0,79, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Cthulhu Saves the World: ode aan de jaren ’90

GU VR Cthulu Saves the World iPhone iPod touchNee, de Cthulhu is niet een mysterieus zeemonster dat zijn slachtoffers tot waanzin drijft in de werken van H.P. Lovecraft. Het is een koene held, die zich door kerkers heenvecht in een absurd rollenspel dat vooral aanvoelt als een game uit de jaren ’90. Cthulhu Saves the World is één van de raardere games die lange tijd te downloaden was op Xbox Live’s indiekanaal. Je neemt de rol aan van het mythische monster, dat onverwachts zijn krachten verliest. Er is maar één manier om deze terug te krijgen: door de taken van een stereotype held op zich te nemen. Ja, de obscuriteiten spatten er van af, maar de schrijvers achter het spel zorgen ervoor dat het moeilijk is om niet met alle gebeurtenissen in het spel mee te grinikken. Een voorliefde voor oude spellen uit de jaren ’90 is waarschijnlijk wel vereist: Cthulhu Saves the World voelt speltechnisch ontzettend aan als de oude, tweedimensionale Final Fantasy-spellen.
Downloaden: Cthulhu Saves the World (€1,59, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Game van de Week: Frisbee Forever 2

GU-VR-Game-van-de-WeekDie bronzen medaille! Weer die troostprijs! Oh jongens, wat is Frisbee Forever 2 een lastig spelletje. Als we de frisbee vooruit zwiepen begint het gestoei al. De eerste sterren liggen voor het oprapen in een rechte lijn en een tunnel waarin je even over de kop gaat. Niks aan de hand. Dan die blazer die je naar links duwt, waar je toch echt rechts moet zijn. Hebbes! Hoppa! En dan komt die slide met vijf sterren achter elkaar weer… die verdraaide slides toch! Die nemen je zonder pardon mee in een luchtversnelling waardoor het een drommels lastige klus wordt alle sterren onderweg mee te pikken. Je stuurt zó te scherp of te weinig. Ja ja, Frisbee Forever 2 zet alle frustratieprikkels in werking, maar tjonge, wat is het een heerlijk spel. Met een gevoel van hoogte en snelheid raas je door de luchten van fantastisch vormgegeven cartoondecors op zoek naar elke score hoger dan brons. Ondertussen staat het je ook nog vrij om van het pad af te wijken om de 10 trofeeën in elke van de zes werelden vrij te spelen en spaar je frisbee’s bij elkaar. Frisbee Forever 2 luidt de zomer in.
Downloaden: Frisbee Forever 2 (gratis, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

De leukste aanbiedingen voor de iPhone en iPod touch van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.