Ride Here Right Now: Nederlandse carpool-app voor evenementen

Ride Here Right Now is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarmee je kan carpoolen naar een concert, evenement of festival. Rijders en meerijders kunnen zich aanmelden en worden aan elkaar gekoppeld.

Ride Here Right Now iPhone carpoolenLowlands, North Sea Jazz Festival, MysteryLand… je gaat er toch niet heen in een half lege auto hè? Met de recent uitgebrachte iPhone-app Ride Here Right Now kan je opzoeken wie er nog meer met de auto naar hetzelfde evenement wil gaan. Als je je aanmeldt als rijder, word je gekoppeld aan meerijders met dezelfde bestemming en ongeveer dezelfde wensen qua plek van vertrek en vertrektijd.


In het overzicht met evenementen zie je achter elke happening hoeveel rijders (groen) en hoeveel meerijders (roze) zich al hebben aangemeld. Op moment van schrijven is dat getal nog opvallend vaak nul, maar de app heeft hiervoor dan ook nog geen grote aandacht mogen genieten. Je kan je hoe dan ook aanmelden voor allerlei concerten en evenementen, zoals die in de Heineken Music Hall in Amsterdam of Welcome to the Future in ‘t Twiske.

Als je op een evenement drukt, zie je de datum ervan, het tijdstip van aanvang en de locatie staan. Met de roze en groene knop geef je aan of je (mee)rijdt en je kan lezen wat de speciale actie aan de carpoolactie verbonden is. Zo krijg je een parkeerplekgarantie als je als een van de eersten bent met een Ride Here Right Now-afspraak, bijvoorbeeld. De app is stevig in de markt gezet – ervan uitgaande dat de evenementhouders weten van de applicatie als je ermee aan komt rijden.

Met de pagina’s favorieten, ik rijd mee en ik rijd zelf, heb je drie goede opties om snel te zien of er nog ontwikkelingen zijn op het gebied van gezamenlijk rijden. De app meldt updates ook via pushberichten. Als je een potentiële match hebt gevonden, kan je die benaderen via sms, bellen en e-mail, aangezien je zowel je telefoonnummer als mailadres moet invoeren bij het registreren. Dat is niet zo vreemd natuurlijk; als er iets mis gaat met het carpoolen, is daarmee in ieder geval iéts van een persoon te achterhalen. Je krijgt een bevestiging van je aanmelding per e-mail en via sms krijg je een code die je vroeg of laat moet invoeren. We zijn zelf nog niet op dat moment gestuit.

Ride Here Right Now is de eerste Nederlandse carpool-app die zich stort op evenementen. Eerder al bespraken we de algemene carpool-app ANWB Samenrijden.

Downloaden: Ride Here Right Now (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.