iOS game-update: Kingdom Rush, Zombie HQ, Pinball Maniacs en geweldige koopjes

Zombie HQ, Kingdom Rush en Pinball Maniacs zijn drie nieuwe iPhone-games met verslavingsgevaar. Kingdom Rush is zelfs een van de beste tower defense-spelletjes die op de iPhone en iPod touch beschikbaar zijn.

GU MA Kingdom Rush headerWeet je wat je er als schrijver van de iOS game-update het meeste van weerhoudt niet verslaafd te raken aan het merendeel van de games die besproken wordt? Het feit dat er nog meer games gespeeld moeten worden! Was vorige week al rijk aan knallers; nu zetten we het verslavingsgevaar gewoon weer door met het gebalanceerde tower defense spel Kingdom Rush, schieten we zombies in Zombie HQ en flipperen we met missies in Pinball Maniacs.

Daar zijn ze weer… Zombie HQ

GU MA Zombie HQ iPhone iPad iPod touchMet het op zijn minst indrukwekkende schietspel Dead Trigger afgelopen vrijdag, zag zelfs de wereld van de oneindige zombiegames er even zonnig uit op de iPhone en iPod touch. Maar natuurlijk, laten we niet vergeten dat er tegen één goede zombiegame tien aardige en honderd verwijderrijpe zombiegames staan. Zombie HQ is een van die aardige. In het pas uitgebrachte spel dien je als held van het verhaal te overleven tegen zombies en krijg je via een radio aangeboden een baan aan te nemen waarmee je ze beroepsmatig en voor geld afschiet. Met dat geld kan je natuurlijk weer leuke dingen doen om het de zombies lastiger te maken, maar goed, dat spelidee hoeven we je niet verder uit te leggen. Wat erom heen zit is een geinig actiespel dat je naar verwachting met twee sticks op het scherm speelt, maar echt maar één stick heeft om rond te lopen. Voor de rest schiet onze hoofdpersoon lustig (en raak) om zich heen als er ergens een tegenstander op komt duiken. Herladen en granaten gooien doe je nog wel zelf, maar het automatisch richten is zó dominant, dat Zombie HQ niet echt intens is, maar wel bijna ontspannend voor een spel in dit genre. Leuk vermaak.
Downloaden: Zombie HQ (€0,79, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Pinball Maniacs: flipperen met een missie

GU MA Pinball Maniacs iPhone iPod touchWist je dat een goede flipperkast bezaaid is met missies die je kan uitvoeren voor een gigantische sloot aan extra punten? Er hoeft maar een poortje open te gaan en je hebt er waarschijnlijk al met een te maken. In het flipperspel Pinball Maniacs vormen de missies heel nadrukkelijk de hoofdmoot van het spel en is een bal verliezen wel het laatste waar je voor vreest. Je hoeft maar iets te activeren of even door te flipperen (daar komen we niet helemaal uit) en er verschijnt een scala aan rondjes op het veld die je kan aanraken voor een bepaalde missie. Zo moet je bijvoorbeeld de piraat van de mast af flipperen binnen twee minuten, terwijl je daarvoor met je bal zijn handlangers plet. Of ga je de grot binnen voor een bonusmissie, waarbij je een vorm bijvoorbeeld naar boven moet richten zodat de schat ertussen bereikbaar is. Best heel geinig eigenlijk, dit Pinball Maniacs! Oh ja en trouwens: denk toch maar aan het verliezen van een bal. Dan is je poging voorbij en mag je op naar de volgende highscore en doelwitten die je kan halen.
Downloaden: Pinball Maniacs (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=P3Zy36IHcJ8

Trailer van de Dag: Kingdom Rush

GU MA Kingdom Rush iPhone iPod touch screenshotMet zo ontiegelijk veel tower defense games op de iPhone en iPod touch, kun je niet stellen dat Kingdom Rush uniek is in zijn soort. Toch slaat het verdedigingsspel ogenschijnlijk uit het niets, verrassend goed aan wereldwijd en ook in de Nederlandse App Store. Dat is niet voor niets: het is een fijn en coherent totaalpakket voor een spel in dit genre, waar de meeste inzendingen in het genre vaak al snel te chaotisch of te saai zijn. In Kingdom Rush begin je op easy of normal met het bouwen van verdedigingstorens langs de weg waar het dievengilde langskomt om je bestormen. Zoals in elke game hebben de torens verschillende eigenschappen zoals bijvoorbeeld lange afstand maar qua schade matig, krachtig maar traag of medium-krachtig maar wel vertragend. Daarnaast speel je krachten vrij die je op de tegenstander kan loslaten. Niks bijzonders nog, maar de uitwerking is erg geslaagd. Zo behelst een kracht bijvoorbeeld manschappen waardoor je een vertraging kan aanbrengen in de tegenstanders en kan je ook de ridders van je torens herpositioneren. Met munten die je uit een overwinning sleept (geen in-app aankopen!), kan je upgrades kopen en naar gelieven je eigen speelwijze uitbouwen omdat je voor veel keuzes komt te staan. Het constant afwegen van keuzes, de perfecte speelbalans en de lekker simpele ridder-stijl maken van Kingdom Rush een terechte hit. In wording.
Downloaden: Kingdom Rush (€0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Wrijf maar in je handen voor de tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch vandaag: Shadowgun en Air Mail zijn flinke aanraders… en de rest ook!

  • Shadow Gun (EX-GAME VAN DE WEEK, 3D-schietspel, €0,79, was €3,99)
  • Air Mail (open wereld-vlieggame, €0,79, was €3,99)
  • Samurai II: Vengeance (cartoonesk hakspel, €0,79, was €2,39)
  • Blot (highscore-spelletje, gratis, was €0,79)
  • The Act (spel als een tekenfilm, €0,79, was €2,39)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.