App Store krijgt binnenkort nieuwe categorie ‘Food & Drink’

De App Store zal in de komende weken een nieuwe categorie genaamd 'Food & Drink' krijgen. Dit heeft Apple bevestigd in een e-mail aan verschillende ontwikkelaars.

App Store kokenApple gaat in de komende weken de categorie ‘Food & Drink’ toevoegen aan de App Store, waarin apps worden aangeboden die helpen met koken of met het zoeken naar het dichtstbijzijnde restaurant. Dit blijkt uit een e-mail die Apple naar verschillende ontwikkelaars heeft gestuurd. Apps die onder deze categorie vallen worden er automatisch naartoe verplaatst, tenzij ontwikkelaars aangeven dit niet te willen.


Apps in de nieuwe categorie moeten zich richten op het bereiden of vinden van eten of drankjes. Niet alle maaltijd-gerelateerde apps worden aan de categorie toegevoegd: volgens Apple worden apps die helpen met een dieet, boodschappen of het vinden van aanbiedingen niet tot de categorie toegelaten. Ook voedselgerelateerde games worden buitengesloten.

Ontwikkelaars met een voedsel-app hebben een e-mail van Apple gekregen. Hierin staat dat de applicatie in de komende weken automatisch zal worden toegewezen tot de nieuwe categorie. Wil je dit liever niet, dan kun je op de e-mail reageren met “NO” in de onderwerpsregel en de informatie over je app in de mail zelf.

De App Store heeft op het moment wel de rubriek ‘Koken‘. Hierin staan verschillende apps die later waarschijnlijk in de nieuwe categorie te bekijken zijn.

iTunes Connect

Via MacRumors.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.