Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Parkmobile 3.3: parkeertarieven op kaart en geld terugverdienen

De iPhone-app Parkmobile, waarmee je kan parkeren in allerlei Nederlandse steden, is vernieuwd en laat voortaan op de kaart zien waar je het goedkoopst kan parkeren. Ook kan je geld terugverdienen door anderen lid te maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Parkmobile 3.3 iPhone iPod touch headerDe parkeerautomaten en -plaatsen van Parkmobile worden voortaan begeleid door een iPhone-app die vandaag op veel punten is verbeterd. In versie 3.3 van Parkmobile kan je op de kaart de parkeertarieven om je heen zien, te herkennen aan zes verschillende kleuren die het prijsniveau aantonen. Er is meer financieel parkeervoordeel te behalen met de app: tot 31 juli betaal je geen eenmalige aanmeldkosten en het is zelfs mogelijk je parkeergeld terug te verdienen.


De automaten en het betaalsysteem van Parkmobile zijn actief in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Beverwijk, Den Bosch, Deurne, Diemen, Eindhoven, Enschede, Kerkrade, Haarlem, Harlingen, Hoorn, Hengelo, IJmuiden, Nijmegen, Tiel, Utrecht, Venray, Waalwijk, Zandvoort, Zeist en Zevenaar, maar de gekleurde parkeertarieven zijn nog niet overal beschikbaar. Waar ze wel zichtbaar zijn, wordt de kaart begeleid door een legenda van de kleuren die de prijsverschillen in stappen van één euro laat zien. Het kan binnen de kleuren dus nog wel voorkomen dat er zomaar 50 cent verschil in het parkeertarief per uur zit.

Parkmobile legenda parkeerzonesJe parkeergeld terugverdienen in de app gaat doormiddel van sociale media. Door je parkeeracties op Facebook of Twitter bekend te maken, kunnen anderen een link aanklikken voor de dienst van Parkmobile. Als iemand zich via jouw link aanmeldt, ontvang je 5 euro parkeertegoed.

Een andere nieuwe mogelijkheid is dat de app je herinnert aan lopende parkeeracties. De app geeft via een badge in het icoon aan hoeveel lopende parkeeracties je hebt – een waarde die natuurlijk verdwijnt als je het parkeren stopzet. Een andere verbetering is dat de app simpelweg iets kleiner is geworden, ondanks de toegenomen functionaliteit: van 6 naar 2,5 MB. Tenslotte kan iedere gebruiker van Parkmobile, ondanks een ingelogd account, in de app de status van een kaartaanvraag controleren.

De vorige grote update van Parkmobile dateert alweer van november vorig jaar. In ons artikel daarover lees je meer over de algemene werking van de app, hoewel je ook in de applicatie een demonstratie kan bekijken.

Downloaden: Parkmobile (gratis, tijdelijk geen aanmeldkosten)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.