Weather Neue: de zoveelste stijlvolle weer-app, maar wel gratis

Weather Neue is een nieuwe, stijlvolle en gratis weer-app voor de iPhone met de inmiddels bekende pictogrammen van Adam Whitcroft.

Weather Neue nieuwe weer-app iPhone iPod touchWat mag een weer-app allemaal ontberen om toch succesvol te zijn? Heel veel, als het ontwerp maar staat. Zo blijkt het recente succesje dat de app WTHR behaalde nadat we erover schreven op iPhoneclub. Met alleen een indicatie van het huidige weer en het vooruitzicht van de aankomende week, houdt de app qua functionaliteit echt niet over en dat zie je nu wel terug in de gemiddelde App Store-waardering. We zijn dus een beetje huiverig om over Weather Neue te schrijven, maar ja, deze is gratis.


Ditmaal wordt het design niet opgehangen aan de tien basisregels van industrieel ontwerper Dieter Rams, zoals het geval is bij WTHR. Wel maakt het gebruik van de weerpictogrammen van Adam Whitcroft, die ze gratis beschikbaar heeft gesteld aan ontwikkelaars. Op de site van Whitcroft zie je zelfs al een groep concepten dat eerder gebruik maakte van de icoontjes. Weather Neue is dus al de zoveelste in het rijtje.

Neue is vooral ontzettend simpel. Bovenin beeld zie je de huidige temperatuur met de omschrijving en een pictogram van het weer, begeleid door de kans op regen, de windsnelheid en de windrichting. Daaronder zie je de maximum- en minimumtemperatuur van vandaag en de volgende drie dagen. Het enige wat je in de app kan doen, is de locatiefunctie aanzwengelen om je plaats te laten bepalen en op die plaats drukken voor een optiemenu. Daarin kan je de Fahrenheit ombuigen tot een stand in Celsius en kan je een van de vier thema’s kiezen – die trouwens opvallend dicht tegen de thema’s van todo-app Clear schurken. Scorched is oranje, Cloudy wit met zwart, Twilight donkerblauw naar zwart en Old LCD een beetje groenig met zwarte gegevens.

Eerlijk is eerlijk: Weather Neue heeft eigenlijk niks om het lijf. Het doet niks anders dan de standaard weer-app op je iPhone – maar ja, dat heeft eerdere weer-apps ook niet tegengehouden in succes.

Downloaden: Weather Neue (gratis)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.