Minit: videoboodschappen van 1 minuut op de iPhone

Minit is een nieuw sociaal netwerk rondom video's. Je kunt videoboodschappen maken van 60 seconden, die je deelt met vrienden. Ook kun je je abonneren op feeds van anderen.

minit iphone“Heb je een minuutje? Dan zal ik je vertellen wat me bezighoudt”. Dat is het idee achter Minit, een iPhone-app waarmee je videoberichten voor anderen kunt maken. Bijvoorbeeld over de dingen die je gedaan hebt, je hobby of passie, of zomaar iets wat je aan anderen kwijt wilt. Door je te abonneren op vrienden en interessante mensen voorkom je dat er allerlei weirdo’s in je tijdlijn verschijnen. Nu zijn we nog gewend om lange lappen tekst in te tikken, als we een verhaal met vrienden willen delen, maar voor mensen die niet graag schrijven is video misschien wel een betere manier om zich uit te drukken. Concurrenten van Minit zijn Viddy en Keek.


Minit probeert zich te onderscheiden met een simpele aanpak: “100% video”, geen filters, geen tekst en geen effectjes. Bovendien is het de bedoeling dat je je videoboodschappen beperkt tot 60 seconden. Het zorgt ervoor dat mensen zich beperken tot de kern van de boodschap en niet eindeloos er omheen draaien. Net als bij andere sociale netwerken kun je op zoek gaan naar vrienden die Minit al gebruiken, jezelf abonneren op hun videofeed of zoeken naar interessante mensen die iets te vertellen hebben. Heb je nog geen vrienden op Minit (de kans is groot omdat het pas gestart is), dan kun je ook op zoek naar ‘Featured’ video’s die door de Israelische Minit-redactie als goed zijn gewaardeerd.

Minit is alleen in landschapsweergave te gebruiken, wat gebruikelijk is voor video. Je kunt nieuwe opnames maken en delen, door eerder gemaakte video’s bladeren of je eigen activiteitenstroom bekijken. Via je profielpagina nodig je anderen uit en zoek je naar vrienden.

Downloaden: Minit (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.