Strandweer Online: welk strand heeft het beste weer?

Is het goed toeven op de Nederlandse stranden? De gratis iPhone-app Strandweer Online laat het zien aan de hand van cijfers en biedt aanvullend gebruikersrecensies van de strandpaviljoenen aldaar.

Strandweer Online temperatuur ScheveningenKijk nou toch eens, wat een vooruitzicht! Een grijs wolkendek bevecht alle stralen zonlicht die zich erdoor willen duwen, en regenen – het gaat zoveel regenen. Misschien is de aanvang van deze week niet het juiste moment om Strandweer Online te bespreken, maar voor later dan. Met de iPhone-applicatie zet je je favoriete strandlocaties op een rij en zie je in één oogopslag de beoordelingen die het strandweer en het terrasweer er krijgen. Een schrale troost: die laatste is deze week nog wel voldoende.


Op basis van je locatie worden in het eerste tabblad de stranden geladen waarvan het reëel is dat je er (snel) naartoe kan gaan met goed weer. Nee, je favoriete recreatieplas verscholen tussen de bomen vind je er niet mee; het gaat echt om de grotere stranden in het land. Zandvoort, Scheveningen, Ameland, Schiermonnikoog, Hoek van Holland, Vlissingen zijn een paar van de stranden die je in het tabblad Favorieten ook zelf kan selecteren om te tonen. In zowel Spots als die pagina, staan de locaties in een overzicht voorzien van cijfers. Druk op een locatie en je ziet ook de windrichting en -snelheid, een omschrijving van de lucht en de temperatuur. Druk dan nog eens op het weerbeeld en je krijgt de verwachting voor de eerstvolgende negen dagdelen.

Strandweer Online cijfersEr is nog een tabblad in Strandweer Online, en dat wijst je op populaire strandtenten. Bij elke locatie, zie je namelijk paviljoenen in de omgeving met een gemiddelde beoordeling opgemaakt uit sterren. Het wordt nu nog niet echt gedaan, maar als gebruiker kan je zelf ook recensies en een sterrenwaardering achterlaten zodat de app ook een handige restaurantvoorziening kan worden. Bij elke strandtent zie je een telefoonnummer, e-mailadres en het adres vermeld staan. Een optie een route uit te stippelen in Google Maps ontbreekt en ook een foto van de tent zou geen overbodige luxe zijn.

Het is niet het grootste gebrek van Strandweer Online. Dat is het gebrek aan het weer voor surfers en andere waterrecreanten die meer willen doen dan enkel aan het strand liggen. Op dat vlak kan de betaalde Nederlandse app Surfcheck NL (€1,59) misschien uitkomst bieden.

Downloaden: Strandweer Online (gratis)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.