Trivial: online quizspel gratis te downloaden

Trivial is een online quizspel dat je tegen vrienden en onbekenden online kan spelen. Je krijgt beide elke ronde een handvol vragen. Wie die het best en snelst beantwoordt, wint meer punten dan de ander.

Trivial iPhone iPod touch online quizspelOké, je herkent wat moderne rapnummers en jaren ’80 hits in Song Pop. Is het al tijd voor de volgende uitdaging? Het ongeveer op hetzelfde moment uitgebrachte online quizspel Trivial werd tot dusver nog niet ontdekt door het grote publiek en daarom is het Engelstalige spelletje vandaag gratis te downloaden. In Trivial beantwoord je elke speelronde een handvol vragen tegen een online tegenstander en wordt aan de einde van de ronde bekeken wie er meer punten op heeft gehaald.


Trivial elke week nieuwe vragenNet als in de online muziekquiz Song Pop dat zeker al twee weken niet uit de App Store top 10 is weg te slaan, krijg je in Trivial vooral veel punten in een ronde, als je vragen achter elkaar goed beantwoordt. Dat is nog best een kunst. Je hebt een aardige kennis van geschiedenis, film, muziek, media én een aardige beheersing van Engels nodig om een ronde in Trivial met veel punten te eindigen. Na jouw ronde krijgt de tegenstander een pushbericht om dezelfde vragen te beantwoorden – en natuurlijk wordt het aantal gewonnen rondes van elke speler keurig bijgehouden.

Je kan je aanmelden voor het vragenvuur via Facebook of via een nieuw account dat je in Trivial aanmaakt. Daarna begin je met een standaard IQ dat verhoogt of verlaagt naarmate je meer goede of foute antwoorden geeft in het spel. In elk scherm in het spel met een speloverzicht, komt de vermelding van je IQ groot in beeld en op het moment dat je aantreedt tegen een andere speler, kan je de waarden meteen vergelijken. Als je met Facebook inlogt, heb je overigens meteen meerdere speloverzichten. Met horizontale vegen schakel je dan tussen je beste vrienden, familie en collega’s die je hebt onderverdeeld in Facebook Groups.

Trivial online quizspel aanvangNatuurlijk zit er ook een verdienmodel aan Trivial. Dat zit hem in de voorraad munten die je hebt, die je vooraf een quizronde kan uitgeven aan meerdere middelen: een 50/50 kans (twee antwoorden weghalen) of een slow-motion voor meer beantwoordingstijd. Als je door je munten heen bent, kan je in de applicatie minstens 79 cent uitgeven aan nieuwe munten. Daarvoor krijg je 150 munten. Voor elke twintig minuten dat je speelt, verdien je eveneens twee munten.

Trivial is bij de uitgave qua vragen met name op Amerikanen gericht, maar de ontwikkelaar zegt er hard aan te werken om de vragen steeds meer voor andere Engelstaligen (en dus ons) leuk te maken. Het spel is doorgaans verkrijgbaar in een gratis en betaalde versie, waarbij de laatste uitvoering reclamevrij voor 2,39 euro wordt verkocht. Die is nu echter tijdelijk gratis te downloaden.

Downloaden: Trivial (tijdelijk gratis, was €2,39)

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juli 2012 om 9:30
Categorie
Games

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.