Tweetbot for Mac komt uit als alpha-testversie

Tweetbot for Mac is vandaag door ontwikkelaar Tapbots vrijgegeven als alpha-testversie. Hierdoor is Tweetbot beschikbaar voor OS X, de iPhone en de iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TweetbotOntwikkelaar Tapbots heeft vandaag met Tweetbot for Mac Aplha vandaag een eerste testversie vrijgegeven. Tweetbot for Mac is de OS X-variant van de geroemde Twitter-applicatie voor iOS, die vooral wordt geprezen voor zijn functies en bijzondere design. iPhone-gebruikers zullen zich meteen thuisvoelen bij het Mac-programma: op veel fronten lijkt hij namelijk op de iOS-applicatie. Daarnaast kiest Tweetbot voor dezelfde verticale weergave als Twitter for Mac.


De Mac-versie van Tweetbot maakt gebruik van dezelfde grijs-blauwe look die je ook vindt in andere Tweetbot-apps, maar heeft net als Twitter’s officiële Mac-applicatie de tabbladen aan de linkerzijde. Hierdoor is het voor zowel gebruikers van Tweetbot als van de officiële Twitter-app makkelijk om met Tweetbot for Mac aan de slag te gaan.

Helaas ondersteunt deze alpha-versie nog geen notificaties en/of iCloud-synchronisatie. Die worden wel in de uiteindelijke versie verwacht, maar om dit mogelijk te maken is code signing vanuit Apple nodig en dat kan (mag) nog niet in de testversie.

Tweetbot for Mac is de derde Tweetbot-app van ontwikkelaar Tapbots. De applicatie is inmiddels verkrijgbaar voor de Mac, iPhone, iPad en iPod touch. De alpha-versie zal zichzelf up-to-date houden en ondersteunt nu nog OS X 10.7 en 10.8. De uiteindelijke versie zal alleen geschikt zijn voor OS X 10.8 (Mountain Lion), aldus The Next Web. Tapbots heeft laten weten dat de uiteindelijk versie betaald gaat worden, maar een definitieve prijs is nog niet bekendgemaakt.

Uitgebreide previews lees je onder andere bij Macstories, The Next Web (+interview) en 9to5Mac. Morgen kun je hier onze eigen bevindingen lezen.

Downloaden: Tweetbot for Mac (alpha) (directe downloadlink i.v.m. overbelaste site)
Downloaden: Tweetbot for iPhone (€2,39)
Downloaden: Tweetbot for iPad (€2,39)

Meer info: Tapbots blog: Tweetbot for Mac

We begrijpen dat dit iPhoneclub.nl is, maar gezien de populariteit van de iOS-versie en de ontwikkelstilte bij de officiële Twitter for Mac client willen we hier toch aandacht aan besteden. Dank voor je begrip.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.