Instagram-bug liet je andere gebruikers ongevraagd terugvolgen

Een bug in Instagram heeft het voor een tijd mogelijk gemaakt anderen jou te laten volgen zonder hun instemming. Dit stelt beveiligingsonderzoeker Sebastián Guerrero. Instagram is op de hoogte en heeft het probleem inmiddels opgelost.

InstagramInstagram-gebruikers konden via een bug anderen zover krijgen om hun te volgen. Dit stelt beveiligingsonderzoeker Sebastián Guerrero op zijn blog. Instagram zegt het probleem inmiddels te hebben opgelost. De bug had in de praktijk vervelende gevolgen voor mensen die de Instagram-app gebruiken: iemand kon er namelijk voor zorgen dat zijn of haar foto’s in jouw tijdlijn terecht kwamen, zonder dat je daar zelf zin in had. Volgens Guerrero maakte de bug het ook mogelijk om privé-accounts te volgen, maar Instagram ontkent dit.


Door toegang te verkrijgen naar een afgeschermde Instagram-account, zou iemand volgens Guerrero privéfoto’s kunnen bekijken en downloaden. Guerrero had Instagram op de hoogte gesteld, om de bug vervolgens een dag later op Pastebin te delen.

Instagram zegt het probleem een paar uur nadat hij aan het licht kwam te hebben opgelost. Er zouden geen tekenen zijn dat de bug door mensen naast Guerrero in grote schaal is misbruikt. Daarnaast zou Guerrero enkel hebben geëxperimenteerd, om het probleem aan het licht te stellen. Omdat er volgens Instagram geen toegang was tot afgeschermde accounts, zouden foto’s en gebruikersinformatie nooit openbaar zijn gemaakt.

Downloaden: Instagram (gratis)

Via The Verge.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.