Update Whatsapp voor crashprobleem onderweg

WhatsApp heeft een update voor zijn iPhone-app ingediend, die de crash-problemen van de app moet gaan oplossen. Hoe lang het duurt tot de update verschijnt is nog niet duidelijk.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsAppDe ontwikkelaar van WhatsApp heeft een update ingediend bij Apple, die de crashproblemen van de app moet gaan oplossen. Zodra de update is goedgekeurd door Apple zal hij in de App Store verschijnen. De vorige versie van WhatsApp kampte met problemen, waardoor veel mensen de app niet meer konden gebruiken. De app reageert hieerdoor niet meer op handelingen of sluit soms volledig af nadat je de app hebt opgestart.


WhatsApp zegt het volgende op Twitter:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Heb je update 2.8.1 nog niet geïnstalleerd, dan wordt het afgeraden om dit nu nog te doen. Update 2.8.2 zal de problemen uiteindelijk gaan oplossen. Heb je de update al geïnstalleerd en werkt WhatsApp niet, dan kun je altijd nog onderstaande oplossing proberen. Let alleen wel op: dit werkt lang niet bij iedereen. Je kunt ook proberen de app opnieuw te installeren, maar hierbij raak je wel je gespreksgeschiedenis kwijt.

Druk tweemaal op de homeknop -> houd het pictogram van WhatsApp ingedrukt -> sluit het af met het rode minnetje -> start de app opnieuw op en sluit hem direct weer af. Herhaal dit totdat de app weer werkt.

Werkt bovenstaande oplossing na lange tijd nog steeds niet, probeer dan WhatsApp helemaal af te sluiten en je iPhone opnieuw op te starten. Herhaal daarna bovenstaande stappen nog een keer.

Krijg je de update eenmaal werkend, dan word je geconfronteerd met een ander probleem: de nieuwe profielfoto’s zijn door veel mensen namelijk niet in te stellen door een bug.

Hoe lang het zal duren totdat de update verschijnt is nog niet duidelijk. WhatsApp zegt dat hij is ingediend door Apple, wat betekent dat het App Store-team er eerst naar moet kijken. Dit kan soms een paar dagen duren. WhatsApp is echter een populaire app, waardoor Apple’s reviewteam er wellicht voor kiest om de update prioriteit te geven.

Update 13-7-2012, 23:45 uur: De update voor het crashprobleem is nu live in de App Store: WhatsApp update repareert crashproblemen

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.