SparkNotes: samen iets nieuws leren op de iPhone

SparkNotes is een iPhone-app waarmee je iets nieuws kunt leren. De app bevat allerlei gidsen over onderwerpen als Shakespeare, poëzie, korte verhalen en filosofie. SparkNotes biedt ook geschiedenis, wiskunde en biologie.

sparknotes icoonSparkNotes is een app waar we nog niet eerder over hebben geschreven. De app verscheen afgelopen maart en heeft dit weekend de eerste update gekregen. SparkNotes is bedoeld om samen met anderen een onderwerp te bestuderen vanaf je mobiel. Kies bijvoorbeeld voor literatuur, Shakespeare, poëzie, filosofie, drama of korte verhalen. Er zitten standaard al 50 studiegidsen in je bibliotheek, over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast heb je keuze uit honderden andere studiegidsen, die je samen met anderen kunt gaan volgen. Door in te checken geef je aan waar je mee bezig bent, waarna je incheck-actie op de Facebook Places-pagina en op je Facebook-wall verschijnt.


sparknotes iphoneSparkNotes richt zich vooral op literatuur-achtige onderwerpen. Ben je nog niet helemaal overtuigd of deze manier om iets nieuws op te steken iets voor jouw is, dan kun je op de website SparkNotes alvast een voorproefje nemen. Zo kun je in 8:24 minuten aan de hand van een video worden bijgepraat over Hamlet, een stuk van Shakespeare. Voor je het weet vertel je je vrienden hoe 1984 van George Orwell of Life of Gatsby van F. Scott Fitzgerald in elkaar steekt. SparkNotes wil tegemoetkomen aan de behoefte van mensen om iets nieuws te leren, buiten het normale onderwijssysteem om. Ben je in verwarring geraakt door de opdrachten die je van je leraar krijgt om bijvoorbeeld Othello te bestuderen, dan probeert SparkNotes dat op een speelse en toegankelijke manier aan te pakken. Er zijn meer dan 500 gidsen over Engelse literatuur, maar ook over geschiedenis, wiskunde en biologie. Het doet wel een beetje denken aan de Khan Academy. Ook daar kun je over allerlei onderwerpen iets leren, zonder dat je je bij een school hoeft in te schrijven.

Downloaden: SparkNotes (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.