Osmos nu ook speelbaar in multiplayer-modus

Osmos is een game waarbij je een cel bent die kleinere cellen moet opnemen en grotere ontwijken. De game heeft dankzij een recente update nu ook een multiplayer-modus.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Osmos iPhone-appDe game Osmos is gebaseerd op het ontstaan van het heelal. Je begint als een klein eencellig organisme en neemt gedurende de game andere cellen in je op. Kleinere cellen kun je gemakkelijk in je opnemen, waardoor je groeit. Grotere cellen kun je beter ontwijken, want die absorberen jou. Door voorzichtig te werk te gaan en je aan te passen overleef je. Een groot deel van de game draait dan ook om geduld. Je moet je plaats kennen. Overhaaste spelers worden niet beloond. In een recente update heeft de game een multiplayer-modus gekregen, waarin je tegen iemand anders kunt spelen.


In het begin van de game krijg je de melding “best played with headphones” en het is al snel duidelijk waarom. De achtergrondmuziek past precies bij de game en legt een prachtige sfeer neer. Het spel heeft de evolutietheorie in het achterhoofd en draait ook om het leven in het algemeen. Zo komt er in het spel materie en anti-materie voor en zit je soms in de baan van andere cellen.

Om snelheid te maken schiet je steeds kleine stukjes van je massa weg. Hierdoor krimp je, dus word je een makkelijker doelwit voor andere cellen. De applicatie heeft nu 3 modi: Odyssey, Arcade en de nieuwe Multiplayer. Odyssey is de oefenmodus, waarmee de game begint. Pas als je die hebt afgerond krijg je toegang tot de Arcade-mode, waarbij je elk gewenst level kunt spelen.

De multiplayer die in de game zit is nieuw. In deze multiplayer speel je tegen één ander persoon. Je kunt spelen via een lokale multiplayer over een Wi-Fi-verbinding, je kan iemand kiezen uit je GameCenter-vrienden, of je kunt een willekeurige tegenstander uitkiezen. Er zijn 6 verschillende arena’s in deze multiplayer. In al deze arena’s is het doel hetzelfde: je tegenstander overleven. Dat kun je doen door hem te absorberen, of doordat hij zelf een fout maakt en doodgaat.

Downloaden: Osmos (€2,39)

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 juli 2012 om 19:21
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.