The Dark Knight Rises Z+ brengt audio-ervaring van Batman-film naar de iPhone

The Dark Knight Rises Z+ is een audio-app bij de gelijknamige Batman-film. De app dompelt je onder in het filmgeluid en de filmmuziek, waarbij de muziek zich aanpast. Zo ontstaat een augmented reality-effect.

dark knight z plus appDe nieuw verschenen app The Dark Knight Rises moet je de indruk geven dat je je in de film bevindt. De app levert je een zogenaamde ‘augmented soundtrack experience’. Je ervaart de muziek van Hans Zimmer op een compleet nieuwe manier, waarbij je toegang krijgt tot twee uur nieuwe en exclusieve muziektracks. Je vindt er ook de uitgebreide Origins-soundtrack in. Wil je meer weten hoe de film tot stand kwam, dan kun je luisteren naar achter de schermen-commentaar van regisseur Christopher Nolan en componist Hans Zimmer. Door de Z+ augmented sound zou je waarneming van de realiteit veranderen. Je krijgt het gevoel alsof je in Gotham City bent. Als een app dat voor elkaar kan krijgen is het knap, maar gelukkig kun je het gratis zelf ervaren.


In de app kun je ook als Batman vliegen met bijpassende geluidseffecten uit de film, dankzij een simulator die door geluidsontwerper Richard King is bedacht. Bij nummers op een cd is de muziek steeds hetzelfde. Z+ zorgt ervoor dat de muziek steeds verandert en zich aanpast aan de luisteraar.

Downloaden: The Dark Knight Rises Z+ (gratis)
Tipgever: @_humphrey

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juli 2012 om 19:05
Onderwerp
Categorie
Muziek

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.