Chameleon Clock gaat volledig op in z’n omgeving

Chameleon Clock is een klokapp voor de iPhone die volledig opgaat in z'n omgeving. De app toont een afbeelding van de achtergrond of stuurt livebeelden van de camera door naar het display. De iPhone lijkt daardoor transparant.

chameleon clock iphoneChameleon Clock is een van de opmerkelijkste klokapps die je ooit hebt gezien. Op het eerste gezicht is Chameleon Clock gewoon een app die in grote cijfers het huidige tijdstip laat zien. Maar de app kan ook helemaal opgaan in de omgeving, door de indruk te wekken dat het scherm transparant is. Zo gaat de klok helemaal op in de omgeving. Je kiest een van de ingebouwde wallpapers als achtergrond, of maakt zelf een achtergrondplaatje met de camera aan de achterkant van de iPhone. Het mooie daarbij is dat de app ook een live videofeed kan laten zien, van alles wat er op de achtergrond gebeurt. Nuttig is dat niet – een apart effect geeft het wel.


Chameleon Clock is geschikt voor de iPhone en iPad. De app is bijvoorbeeld handig als je de iPhone als een klokje op je bureau wilt neerzetten, op momenten dat je de telefoon niet gebruikt. Animaties zijn er niet en je kunt ook geen aanvullende informatie opvragen, zoals het weerbericht. Het enige wat je te zien krijgt is het tijdstip in grote cijfers. Je kunt de tijd instellen op zwart of wit, afhankelijk van de kleur iPhone die je gebruikt. De transparantie van de cijfers kun je zodanig instellen dat je nauwelijks nog iets ziet. Dit doe je door op en neer te vegen op ht scherm.

Downloaden: Chameleon Clock (€0,79)

chameleon-clock-1   chameleon-clock-2

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2012 om 13:35
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.