GPS Navigation 2 van Skobbler: goedkope navigatie verbeterd

De goedkope navigatie-app GPS Navigation 2 van Skobbler voor de iPhone is verbeterd en bevat meer gegevens over je route terwijl je rijdt. Ook is er een nieuw speeding cam waarschuwingssysteem dat flitsers beter aanduidt.

GPS Navigation 2 - Skobbler iPhoneDe goedkope navigatie-app GPS Navigation 2 van Skobbler heeft een behoorlijke update gekregen naar versie 4.2.1. De geliefde app, die een gemiddelde waardering van 4 sterren op 390 waarderingen in de Nederlandse App Store heeft, is vooral beter geworden in de informatievoorziening onderweg. De zogenaamde sko-Pilot toont de volgende straatnaam in beeld, laat je snelheid zien en is slimmer dan ooit met flitsers. Zodra je daarbij in de buurt komt, kleuren de straten in de omtrek van de flitser rood als je te hard rijdt, zodat je weet waar je je aan die snelheid moet houden.


Skobbler legt de techniek erachter niet helemaal uit, maar rept over een eigen gepatenteerde tracking techniek waardoor de waarschuwingen voor snelheidscamera’s de ‘beste in zijn soort’ zijn. De rood kleurende gevarenzones werken overigens niet in elk land. Omdat we de app na de update nog niet rijdend hebben getest, weten we niet of de functie in Nederland werkt. Het nieuwe waarschuwingssysteem maakt deel uit van de volgens Skobbler veruit verbeterde oriëntatie bij elke autorit. Je ziet in beeld altijd de toegestane maximumsnelheid, de volgende instructie, de verwachte tijd van aankomst en de lengte van de route.

GPS Navigation 2 nieuwe oriëntatieHoewel het niet benoemd staat bij de verbeterpunten – Skobbler rept daarentegen wel van heel veel detaillistische verbeteringen – lijkt GPS Navigation 2 met ingang van de laatste update stabieler aan te voelen. De app maakt een solide indruk, laadt zowel online als offline kaarten snel en schakelt snel tussen de navigatiestand en het vrij bewegen op de kaart als je ergens op de kaart drukt. Andere apps willen op dat punt nog wel eens erg traag overkomen.

Voor de prijs van 1,59 euro hoef je GPS Navigation 2 niet te laten liggen. Waze en Navfree GPS Live Netherlands zijn weliswaar gratis te downloaden, maar de eerste biedt geen mogelijkheid kaarten offline te gebruiken en de tweede heeft een lagere gemiddelde beoordeling. In GPS Navigation 2 betaal je 2,99 euro voor een offline kaart van een land, 5,99 euro voor Europa (maar kijk bij de landenlijst wel welke landen je dan krijgt; België ontbreekt bijvoorbeeld!) en 9,99 euro voor de gehele wereld. Welbeschouwd betekent het dat je met de app voor 4,58 euro een stuk moeilijker verdwaalt op je vakantie in Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië.

Downloaden: GPS Navigation 2 – Skobbler (€1,59, universele app)

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.