Your Passenger Rights: bekijk je rechten als reiziger in de Europese Unie

De Europese Commissie heeft de iPhone-app Your Passenger Rights uitgebracht waarmee je kan zien wat je rechten zijn als je vertraging hebt in het buitenland of je bagage bijvoorbeeld kwijtraakt op een vliegveld.

Your Passenger Rights iPhone iPod touchJe vliegtuig komt al twee uur lang niet van de grond door een onverwachte sneeuwbui. Je trein rijdt niet op tijd in het buitenland. Wat zijn je rechten? De Europese Commissie heeft een applicatie voor de iPhone uitgebracht waarin je het kan natrekken. De app vertelt je op het gebied van vliegreizen en reizen per spoor welke rechten je hebt als er iets mis gaat. In de loop van volgend jaar wordt ook informatie toegevoegd over busreizen en vervoer op het water.


Your Passenger Rights NederlandseYour Passenger Rights is slechts 1,8 MB groot, maar is toch offline te raadplegen in maar liefst 22 verschillende Europese talen. De app is dan ook ontdaan van alle opsmuk, met uitzondering van kleine pictogrammen voor de verschillende informatiepunten dan. Zowel bij Vliegreizen als Reizen per spoor zijn de kwesties onderverdeeld in voor de reis en tijdens de reis. Bij treinreizen is er een aparte tussenkop voor aansprakelijkheid, bij vluchten lees je over dienstverlening en bagage. Zo zie je wat je kan doen en waar je recht op hebt bij verloren bagage.

Hoewel de applicatie offline te gebruiken is, zijn er wel links naar de uitleg van de Europese wetgeving omtrent kwesties waar je een internetverbinding voor nodig hebt. Dat komt omdat je dan wordt doorgestuurd naar Safari. Ook kan je online formulieren raadplegen als je ter plekke niet wordt geholpen in het land zelf.

Downloaden: Your Passenger Rights (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.