iOS game-update: Happy Street is Game van de Week en shooter The Infinity Project 2

De vrolijke Fabeltjeskrant-achtige game Happy Street is onze Game van de Week. The Infinity Project 2 knipoogt naar Perfect Dark en Fallout 3 en is de eerste free-roaming 3D-shooter op de iPhone, iPod touch en iPad.

GU VR Happy Street iPhone iPod touch headerWist je dat… er een free-roaming 3D first-person shooter is uitgekomen voor de iPhone? En wist je dat… dat betekent dat er een schietspel is waarin je zelf je eigen pad mag trekken? Wist je dat de Middel-Eeuwen andermaal een magisch sausje hebben gekregen en zijn gecombineerd met het aloude plankje-en-balletje spel in Wizorb? En weet je wat onze Game van de Week is? En wist je dat die ‘wist je datjes’ tergend vermoeiend zijn?

The Infinity Project 2: Ambitie

GU VR The Infinity Project 2 iPhone iPod touchAmbitie met een hoofdletter A. Het valt The Infinity Project 2 niet te ontzeggen, ondanks dat het spel voor 79 cent voor het oprapen ligt en zonder enig rumoer is uitgekomen op de iPhone, iPod touch en iPad. Wat wil het geval: dit is de eerste free-roaming shooter voor al die drie platformen! Echt: het spel laat je zelf een route uitstippelen en missies aangaan in een open wereld vol gevaren die uitgeroeid moeten worden. In gangenstelsels met zombie-achtige tegenstanders, maar ook met bewapende vijanden, knal je je een weg door het verhaal heen, dat helaas niet is ingesproken door echte stemmen. Wel begrijpelijk, want The Infinity Project 2 is met 1,4 GB volledig geïnstalleerd op je iPhone, beslist geen kleine game. Het is vooral een enorm grote game met bakken mogelijkheden, en huist naast het verhaal ook nog een multiplayer-modus via Wi-Fi en Bluetooth en tien verschillende survival-levels tegen de computer. Ben je fan van Perfect Dark of Fallout 3? Lach dan een beetje om de af en toe wat stijve beelden en de klungelige kunstmatige intelligentie, maar probéér deze game die tot en met zondag voor 66 procent introductiekorting wordt aangeboden.
Downloaden: The Infinity Project 2 (€0,79, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wizorb: plankje, balletje, retro

GU VR Wizorb iPhone iPod touchNon-existent, à la, maar de magische Middel-Eeuwen zijn een dankbaar tijdperk voor games om een bekend spelconcept in een ander jasje te gieten. Kijk maar eens naar Puzzle Quest, dat je liet ploeteren door kerkers van koninkrijken vol orcs, goblins en ratten om die vervolgens te verslaan in een potje Bejeweled. Wizorb is er zo een hoor. Het pakt een aloud spelidee uit de jaren ’80, iets met een plankje, een balletje en blokjes die je moet slopen, en giet het in een Middel-Eeuws jasje. Op haar beurt weer voorzien van een beelden en geluiden die teruggrijpen naar het begin van de jaren negentig. Je vergaart magische specials voor je plankje in de zestig levels verdeeld over vijf werelden, maar het is niet alleen maar een kwestie van objecten verzamelen en blokjes mollen: regelmatig duiken er tegenstanders op die je het leven zuur willen maken. Door bijvoorbeeld je bal terug te kaatsen met hun schild, maar die je anderzijds ook gewoon kan doden met de juiste baluitrusting en -beheersing natuurlijk. Snel en flitsend zijn geen goede beschrijvingen voor Wizorb. Ludiek en meeslepend wel.
Downloaden: Wizorb (€2,39, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Game van de Week: Happy Street

GU-VR-Game-van-de-WeekHet is een knieval als je jezelf als serieuze gamer ziet: in de introductie van Happy Street is het moeilijk om een ‘aaaaw’ te onderdrukken zodra je een lachend vosje langs een lachende maan ziet landen. Het is de aftrap van een ervaring die je beter als bezigheidstherapie kan zien, dan als game. In Happy Street bouw je een dorp op aan de hand van nieuwe winkels en woningen. Daar komen dieren op af en aan de hand van hun specialiteiten en geld, krijg je nieuwe mogelijkheden je dorp en ondernemingen verder uit te breiden. Hoewel… Happy Street zet de vaart er niet echt achter. Er zullen regelmatig momenten zijn dat je het gevoel hebt dat je niks in het spel te doen hebt. Dat je slechts even langskomt om je bewoners en gasten te zien, wat ballonnen te laten knappen, springende mannetjes aan te wijzen en wat winkels bevoorraadt net zolang totdat je wel weer iets nieuws voorgeschoteld krijgt. Toch is dat niet erg. Happy Street geeft je de mogelijkheden vrienden van Game Center toe te voegen en te bezoeken voor wederzijdse voordelen, en daarnaast charmeert het met een ongeremde aaibaarheid. Het is de ongekende persoonlijkheid van het spel die je verder en verder laat spelen. Happy Street is even heerlijk helemaal niks doen.
Downloaden: Happy Street (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Dit zijn de leukste gamesaanbiedingen om het weekeinde mee in te gaan.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.