iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: vernieuwde Digg, ANWB Onderweg, 9GAG en meer

Deze week voor de iPhone en iPod touch uitgekomen: Weeronline is een nieuwe handige weer-app met buienradar, Digg is totaal vernieuwd en ANWB Onderweg is een super-app voor alledag in de auto.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

9GAG iPhone-app officieel headerElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week bespreken we de app van de humorsite 9GAG, testen we een nieuwe Facebook-app en kwam de ANWB met een ‘super-app’ uit voor alledag.


AG 9GAG iPhone9GAG – De humorsite 9GAG, bol van internetgrappen (memes) en foto’s en strips die inspelen op herkenbaarheid, heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. De site is er schromelijk laat mee: er zijn al talloze, onafhankelijke applicaties die de inhoud van de site in een app presenteren. De officiële app pakt het eenvoudig aan: je krijgt de laatste populaire grappen van de Hot-sectie op je bord en je kan ze een duimpje omhoog of een duimpje omlaag geven.
Downloaden: 9GAG (gratis)

AG Liker for Facebook iPhoneLiker – Zolang Facebook zelf nog niet haar beloofde nieuwe applicatie heeft uitgebracht op de iPhone en andere mobiele telefoons, is er voor onafhankelijke ontwikkelaars ruimte en kans een betere Facebook-app te maken dan de officiële. Aan de downloads van Ace for Facebook en recent nog Echofon for Facebook merk je dat er vraag naar is. Liker is een andere nieuwe, onofficiële app waarin de nieuwsfeed sneller laadt dan de officiële app van het netwerk.
Downloaden: Liker (€2,39)

AG Watersport iPhoneWatersport – Friesland heeft een applicatie uitgebracht dat kan dienen als geactualiseerd handboek voor zeilers, vaarders en zwemmers in de provincie. De applicatie voorziet in een tamelijk tijdloos onderdeel als de verkeersborden die je langs het water kan tegenkomen en hun betekenissen, maar houdt je bijvoorbeeld ook op de hoogte van plekken waar je wel en niet in het water kan springen voor een frisse duik. Voor ervaren vaarders is er minder te zoeken in de app, maar ook zij kunnen er baat bij hebben.
Downloaden: Watersport (gratis)

AG Panic Browser calculator iPhonePanic Browser – Je deed niks verdachts, je was gewoon aan het rekenen! Ja. In bed. Uitgekiend moment om even de vaste lasten op een rijtje te zetten, toch? Panic Browser is in zekere zin een gluiperige app. Het doet zich voor als calculator en werkt ook als calculator, met net zoveel basisfuncties als de ingebouwde iPhone-app. Maar het is ook een browser. Met een klein knopje kom je terecht in een razendsnelle internetbrowser waarin je naar hartelust kan surfen. Druk hetzelfde knopje nog eens en je zit weer in de rekenmachine.
Downloaden: Panic Browser (gratis)

AG CoCar iPhoneCoCar – De carpool-applicatie CoCar verscheen op dezelfde dag op de iPhone als de directe concurrent ANWB Samenrijden en richte zich weliswaar meteen op de Nederlandse én Belgische markt, maar het is pas nu dat de applicatie van Belgische origine in het Nederlands is uitgevoerd. De uitgekomen update zorgt eveneens voor bugfixes. De app blinkt uit in gebruiksgemak ten opzichte van andere carpool-apps, maar net als de concurrentie kan hij op een belangrijk punt handiger.
Downloaden: CoCar (gratis)

AG ANWB Onderweg iPhoneANWB Onderweg – Eén app voor al je vragen onderweg. Onder dat motto presenteert de ANWB haar tweede overkoepelende ‘super-app’ met gecombineerde functies, nadat ze al eerder de daguitjes-app Land van ANWB uitbracht. De applicatie brengt verkeersinformatie, carpoolen, goedkoop parkeren, goedkoop tanken, de wegenwacht en zelfs het openbaar vervoer samen onder één dak. Daarvoor maakt de app gebruik van bekende partners, zoals TomTom HD Traffic, Athlon Car Lease, 9292OV, YellowBrick en Prettig Parkeren.
Downloaden: ANWB Onderweg (gratis)

AG Weathr iPhoneWeathr – Een week geen nieuwe weerapps op de iPhone is een week niet geleefd. Oftewel: weerapps zijn de nieuwe fart-apps, zoals een lezer gevat reageerde na ons artikel over Weather Neue. Hoe dan ook: nieuwe weerapps zijn altijd wel in staat wat handen op elkaar te krijgen en dat zal bij het fonkelnieuwe Weathr vermoedelijk niet anders zijn. De gratis app projecteert de inmiddels wel bekende weerpictogrammen van Adam Whitcroft op tien sfeervolle achtergronden.
Downloaden: Weathr (gratis)

AG Linxy iPhoneLinxy – Een Engels woordenboek met meer dan 400.000 definities offline in de palm van je hand. En: werkend met de camera van de iPhone. Je zou het niet zeggen als je Linxy, een nieuwe applicatie van net iets meer dan 52 MB downloadt – maar het kan. Met de applicatie richt je de camera op Engelstalige woorden in boeken, tijdschriften en kranten om de betekenis ervan uitgelegd te zien worden op het beeld van je iPhone. De toepassing is gratis te downloaden.
Downloaden: Linxy (gratis)

AG Digg iPhoneDigg – Wat doe je als je als grote website merkt dat je niet langer een flexibele en snelle start-up bent, maar een logge organisatie? De website Digg heeft de knoop doorgehakt. “We worden weer een start-up”, kondigde de site op 20 juli aan. Ondertussen werd in anderhalve maand een totaal nieuwe Digg gebouwd voor het web, voor het mobiele web en als iPhone-app. Daardoor kan je ook op je favoriete telefoon het beste van het web volgens andere gebruikers lezen, en zelf tippen. Met een grote kanttekening: de nieuwe versie vereist een Facebook-account om mee te doen.
Downloaden: Digg (gratis)

AG Nieuwsblad.be Mobile iPhoneNieuwsblad.be – De Belgische nieuwssite Nieuwsblad.be, toebehorend aan de krant Het Nieuwsblad, heeft een gloednieuwe applicatie voor de iPhone en iPod uitgebracht. De app gaat hand in hand met de vernieuwde mobiele website die ook het levenslicht ziet, en is daar ook op gebaseerd. Ten opzichte van de site zijn er tabbladen die de nieuwsgaring duidelijk categoriseren en kan je eenvoudig op het nieuws uit je regio bekijken. Ook worden belangrijke sportwedstrijden live verslagen.
Downloaden: Nieuwsblad.be (gratis)

AG Routehappy iPhoneRoutehappy – We recenseren al jaren het sanitair van de onze campings, het eettentje dat je vastknoopt aan een dagje uit of een zakelijke bijeenkomst. Maar een vlucht en een vliegveld? Dat nog niet. De nieuwe app Routehappy ziet er heil in. Met de app achterhaal je de vliegmaatschappij waarmee je vloog en de luchthavens die je hebt aangedaan. Je beoordeelt ze op het comfort, voorzieningen, de vriendelijkheid van de flightcrew, het eten aan boord en meer. Je kan alle criteria voorzien van tips die je kan delen met andere (fanatieke) vliegers.
Downloaden: Routehappy (gratis)

AG Thirst for Twitter iPhoneThirst – In mei verscheen de iPad-versie van Thirst, de app die de manier waarop je naar Twitter kijkt “totaal zal veranderen”. Vanaf nu is de app universeel geworden en daardoor ook te gebruiken op de iPhone. Thirst gebruikt natuurlijke taalverwerking om Twitter-berichten te filteren en te rangschikken. Als je een paar honderd mensen volgt is het immers niet meer vol te houden om alles te lezen wat ze schrijven. Thirst lost dat op door op het startscherm weer te geven over welke onderwerpen in jouw Twitter-tijdlijn wordt gepraat.
Downloaden: Thirst (gratis)

AG Even Tanken iPhoneEven tanken – Het is maar iets kleins. Misschien wel het laatste waar je aan denkt als je de grens oversteekt op weg naar je vakantiebestemming: de benaming van je autobrandstof in het buitenland. Maar áls je verkeerd tankt in het buitenland, zijn de gevolgen rigoureus. Verzekeraar Centraal Beheer Achmea beweert dat ze afgelopen maand zestig telefoontjes heeft gekregen van mensen die de verkeerde slurf in hun auto hebben gehangen. Met haar nieuwe Even Tanken-app heb je de buitenlandse brandstofnamen daarom altijd bij de hand.
Downloaden: Even tanken (gratis)

AG Seedio iPhoneSeedio – Oké, je hebt geen kabeltje om je iPhone naar je alleraardigste boxenset te sturen en geen AirPlay-compatible speakers, wat doe je dan? De nieuwe, gratis applicatie Seedio heeft wel een idee: je koppelt gewoon meerdere iPhones en iPods draadloos aan elkaar vast om elkaars geluid te versterken. De app is zo ingericht dat één van de apparaten de playlist beheert, waarop andere via Wi-Fi in kunnen haken en zo synchroon dezelfde muziek ten gehore brengen.
Downloaden: Seedio (gratis)

AG Weeronline iPhoneWeeronline – Er valt heus nog wel iets anders te doen dan al die weer-apps die er al zijn op de iPhone en iPod touch. Marginaal dan. Het nieuwe Weeronline, de app van de gelijknamige Nederlandse website, laat een buienradar met een voorspelling voor de komende twee uur én de temperatuur voor vandaag en morgen in één scherm zien. Veeg de temperatuur en je ziet de weersverwachting voor de aankomende twee weken. Daarnaast is er een tabblad met een weercijfer voor allerlei dingen die je kan gaan doen – of niet.
Downloaden: Weeronline (gratis)

AG Videoland iPhoneVideoland – Misschien heb je een app nodig om ze te vinden… of laten we zeggen: ze zijn wel eens prominenter zichtbaar geweest in het straatbeeld. Dat videotheken niet compleet klop krijgen van de tijdsgeest, wordt nu aangetoond in de App Store. Videotheekketen Videoland heeft een eigen iPhone-app uitgebracht, waarin je de top twintig van de meest gehuurde films ziet en kan zien welke films er net nieuw binnen zijn gekomen.
Downloaden: Videoland (gratis)

AG Slices for Twitter iPhoneSlices – Je kunt lang discussiëren hoe Twitter het beste kan worden weergegeven op de iPhone en welke functies het moet omvatten. Slices is na Thirst deze week alweer de tweede gloednieuwe Twitter-cliënt met eigen ideeën over het sociale netwerk. De belangrijkste pijler van de app voor ons zijn de slices; automatisch gegenereerde lijsten van personen die je volgt, die tweeten over bepaalde onderwerpen. De functie wil je de moeite van zelf Twitter-lijsten maken, besparen.
Downloaden: Slices (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.