Nieuw in iOS 6: bij slechte Wi-Fi-verbinding uitwijken naar mobiel netwerk (3G)

In iOS 6 beta 4 vind je de mogelijkheid om 3G te gebruiken bij sommige toepassingen. Dit komt van past op momenten dat het Wi-Fi-netwerk traag is.

wifi of mobiel netwerkDe iPhone heeft een voorkeur voor Wi-Fi-netwerken. Start je een app op die verbinding moet maken met internet, dan wordt eerst gekeken of er gebruik kan worden gemaakt van Wi-Fi. Is er geen Wi-Fi beschikbaar, dan haalt de app z’n data binnen via het 3G-netwerk. In iOS 6 is daarvoor een nieuwe functie toegevoegd, die te vinden is in iOS 6 beta 4. Het gaat om de schakelaar ‘Wi-Fi- en mobiel netwerk’, in het Engels ‘Wi-Fi Plus Cellular’. Schakel je dit in, dan zullen apps die moeite hebben om data binnen te halen via Wi-Fi automatisch kiezen voor het mobiele netwerk. Je kunt zelfs nauwkeurig aangeven in welke gevallen je gebruik wilt maken van het mobiele netwerk. Er zijn aparte schakelaars voor iCloud-documenten, iTunes, Passbook-updates en de Leeslijst. Ook voor FaceTime is er een aparte schakelaar.


Je schakelt het in door in de Instellingen-app te gaan naar: Algemeen > Mobiel Netwerk. Onderaan het scherm vind je de hoofdschakelaar en de schakelaars per toepassing. In een eerdere betaversie van iOS 6 (beta 2) was al een soortgelijke functie te vinden, maar nu lijkt het definitief te zijn toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 augustus 2012 om 20:07
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.