MobileFiles geeft gratis toegang tot MobileMe iDisk (App Store)

QuickOffice heeft z'n eerste iPhone-applicatie in de App Store uitgebracht: MobileFiles, waarmee je gratis toegang krijgt tot bestanden op je MobileMe iDisk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MobileFilesQuickOffice, bekend geworden met kantoorprogramma’s voor verschillende mobiele platformen, heeft voor het eerst een applicatie in de App Store uitgebracht. Helaas niet het ultieme Office-pakket, waar we al zo lang op zitten te wachten, maar wel een andere erg handige applicatie: MobileFiles. Met MobileFiles kun je toegang krijgen tot bestanden op je iDisk. Je kunt ze bekijken, downloaden, opslaan en beheren vanaf je iPhone.
Om toegang tot je iDisk te krijgen moet je natuurlijk wel een abonnement op MobileMe hebben en dat kost geld. Maar dat zijn dan ook de enige kosten, want MobileFiles is helemaal gratis te gebruiken.


MobileFiles is de enige oplossing die helemaal gratis is; concurrent A.I. Disk is iets uitgebreider, maar kost €5,49.

Met MobileFiles krijg je op afstand toegang tot de mappen op je MobileMe iDisk. Je kunt de bestanden op je iPhone of iPod touch in landschaps- of portretweergave bekijken en ook pannen en zoomen. Bestanden kun je downloaden vanaf je eigen iDisk of de gedeelde iDisk-mappen van vrienden. En tenslotte kun je de bestanden die je vanaf je iDisk naar de iPhone hebt gedownload ook lokaal opslaan, zodat je offline toegang hebt. Met een ingebouwde bestandsmanager kun je de bestanden makkelijker beheren.

De lijst met ondersteunde bestandsformaten is indrukwekkend: diverse afbeeldingsbestanden (.jpg, .tif, .gif enzovoort), PDF, HTML, txt, audio en de oude en nieuwe bestandsformaten van Microsoft Word/Excel/PowerPoint (dus .doc en .docx).

Meer info: QuickOffice
Installeren: MobileFiles (gratis)

Nieuwstip van Slodo, Emiel en jumbo666

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:29
Categorie
Productiviteit

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.