HeroButton voor iPhone: persoonlijke assistent op de achtergrond

HeroButton toont alerts bij deals en andere gebeurtenissen. Je kunt zelf aangeven welke alerts je wilt ontvangen, bijvoorbeeld over films, nieuwe albums of singles, hotelprijzen en aandelenkoersen.

herobutton iphoneHet nadeel van Siri is dat het alleen werkt als je een zoekvraag invoert. Wil je weten wanneer Green Day in jouw stad komt optreden, dan kun je dat opvragen. Maar Siri onthoudt niet je voorkeur voor deze band en waarschuwt niet op een later moment als er nieuwe optredens zijn aangekondigd. De app HeroButton doet dat wel. Met deze app kun alerts maken voor meer dan 800 dealsites, hij houdt de koers van je favoriete aandelen in de gaten en vertelt je wanneer de prijs van een hotelkamer onder een bepaalde waarde komt. Droom je van een nacht in een 5-sterrenhotel in New York en wil je niet teveel betalen, dan kun je de alerts van HeroButton instellen op een maximaal bedrag. In de nieuwste update van de app is integratie met CraigsList toegevoegd, waar we in Nederland niet zoveel aan hebben. Ook kun je nu de UPC (barcode) van een product scannen om een alert hiervoor in te stellen.


In een binnenkort te verschijnen update wordt de app nog interessanter. Dan kun je namelijk trends zien wat andere gebruikers doen. Bijvoorbeeld welke alerts ze voor bepaalde artiesten instellen. Je kunt in HeroButton aangeven dat je gewaarschuwd wilt worden wanneer een artiest een nieuw album op iTunes uitbrengt. Bij het kijken naar optredens wordt gebruik gemaakt van de dienst Songkick, waar we eerder een artikel over schreven.

herobutton alertEr zit bij HeroButton wel een addertje onder het gras: de app lijkt gratis, maar je mag maar een beperkt aantal alerts (5 stuks) instellen. Daarna kun je meer alerts aanschaffen door een in-app aankoop van €1,59 te doen. Als alternatief kun je bonus-alerts verdienen door over HeroButton te twitteren of iets op je Facebook Wall te plaatsen. Voor mijn gebruik (4 alerts) was de gratis versie van de app voldoende.

Hero Button kan ook spraakopdrachten verwerken, maar voor mij was het net zo makkelijk om de templates te gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor een alert bij optredens van artiesten, dan krijg je een vooraf ingevuld formulier, waar als stad al ‘Amsterdam’ is ingevuld. Wijzigbare elementen zijn in een andere kleur aangegeven, zoals op de afbeeldingen is te zien. Bij optredens kun je wisselen tussen steden en concertzalen (2 opties), bij het invullen van de stad kun je vrije tekst invoeren. Maar hou er rekening mee dat je weinig kans op deals hebt als je graag een ‘iPhone’ in ‘Woerden’ wilt kopen. Bij grotere steden heb je iets meer kans dat er een deal in Groupon of soortgelijke diensten langskomt. HeroButton geeft overigens geen lijst van de 800 dealsites waar ze mee samenwerken, dus het proces blijft een beetje een black box.

Ook houdt de dienst niet echt rekening met de criteria die je hebt ingesteld. Ik had gezegd dat ik een 5-sterrenhotel in New York voor maximaal $95 wilde, maar HeroButton komt na een tijdje met de suggestie om voor $62 in het Hackensack Hotel te gaan slapen. Die heeft maar 3 sterren, niet waar ik om had gevraagd. Ondanks dat kan HeroButton toch een handige digitale assistent zijn, om bijvoorbeeld te ontdekken wanneer er nieuwe films van jouw favoriete acteur uitkomen.

Downloaden: HeroButton (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 augustus 2012 om 14:20
Categorie
Lifestyle

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.