iOS game-update: Super Mole Escape, Swoop & Poop, Legend Four en koopjes

Super Mole Escape is een nieuw highscore-spel waarbij je de iPhone kantelt om zo diep mogelijk te graven met een mol, daarbij natuurlijk gehinderd door allerlei obstakels. Swoop & Poop kan je omschrijven als een schijtspel.

GU MA Swoop Poop header iPhone Angry BirdsBob de Bouwer neemt het op tegen poepende vogels in de eerste Game-update van deze week, maar we bespreken ook iets gangbaarder spelconcepten. In Legend Four bevecht je ridders door minstens drie zwaarden, schilden of potjes magie op een rij te vegen, en in Super Mole Escape stort je je onder de grond op weg naar een highscore alvorens je door een laag klokend hete lava verpulverd wordt. Of tornen we nu aan het begrip gangbaar?

Schijtspel: Swoop & Poop

GU MA Swoop & Poop iPhone iPod touchWe verklappen alvast: Swoop & Poop is de origineelste en meest échte game uit de rubriek vandaag. Maar die trailer… wauw… welke werknemer heeft die met zijn handpalmen om zijn keel omklemd ingesproken? Laten we Swoop & Poop maar niet al te serieus nemen in haar presentatie. Ook het introfilmpje en de tekst in de trailer verraden dat ontwikkelaar Big Time Gaming andere prioriteiten heeft. Bij de gameplay bijvoorbeeld, want die is best acceptabel. Om te voorkomen dat bouwvakkers hun woongebied omver hakken, snaaien de snavels dodelijke keutels onderweg die ze vervolgens op de geelhelmen droppen om ze om te leggen. Met één knop draai je een eind in de rondte en lanceer je de fleurige klodders. Tap om te flapperen, houd hem ingedrukt voor een looping. Het is even wennen, net zoals de soms eigenaardige ontwerpkeuzes van de levels. Toch steekt Swoop & Poop qua afwisseling en omgevingen heel verdienstelijk in elkaar. Niet helemaal een schijtspel dus.
Downloaden: Swoop & Poop (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=MGESpfZlM0w

Legend Four: gratis match-3 met diepgang

GU MA Legend Four iPhone iPod touchMet een lichte allergie voor nieuwe match-3 games en en haat-liefde verhouding voor freemium-games waarin je moet betalen om meer uit het spel te halen, hebben we Legend Four even terzijde geschoven ten tijde van de release eind juli. Inmiddels is duidelijk dat het spel dezelfde heerlijke spelelementen als Puzzle Quest in zich heeft: elk match-3 potje is een gevecht met een tegenstander, waarin je zwaarden, schilden, magie en levensenergie van het spel pakt om jezelf op te lappen of de tegenstander te belagen. Zo wordt het oprapen van gelijke items meer dan een spelletje snel combinaties vinden: om de vijandige ridder een pak rammel te verkopen, kan het veel nuttiger zijn drie potjes blauwe magie op te sparen om de volgende beurt toe te slaan, dan de vijf aaneengesloten zwaarden te pakken. Met een vinger sleep je door de elementen in het veld heen en samen met de animaties, geeft dat het Legend Four een aangenaam snel spelgevoel. Helaas kampt het spel wel met een bizarre fout als je iPhone niet in het Engels staat. De speltekst schittert dan door afwezigheid en wordt vervangen door de code waar de tekst vandaan moet komen. Nou ja, dan maar geen verhaal… of missen we nog veel meer? Euh, makers?
Downloaden: Legend Four (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Trailer van de Dag: Super Mole Escape

GU MA Super Mole Escape iPhone iPod touchEen subtiele verschuiving in het landschap van highscore-games de afgelopen weken. Ze sturen nog steeds zo eenvoudig mogelijk, maar de tendens verschuift steeds meer van drukken om te springen, naar kantelen om te ontwijken. Heeft er mee te maken dat de meeste renspellen tegenwoordig in drie dimensies – kijk maar eens naar Pitfall – worden uitgevoerd en dat ook de platte games steeds meer de hoogte en niet de breedte van het iPhone-scherm benutten. Na bijvoorbeeld Chasing Yello, is ook het nieuwe Super Mole Escape een game waarin je in de lengte van het scherm beweegt. In dit geval stoot je het liefst zo snel mogelijk door tunnels op weg naar zoveel mogelijk diamanten, waarbij het de taak is zo lang mogelijk je achtervolger voor te blijven. Het maakt voor het spel niet uit of dat nou een andere, racende mol is, of een vuurzee die je dreigt te versmelten. Een leuke, dikke vette extra is de tweespeler-modus waarin je tegen een vriend kan racen. Een van de leukste games uit de stal van Adult Swim Games, altijd garant voor bonte kleuren en chaos – maar nu eens niet voor snelle verveling.
Downloaden: Super Mole Escape (€0,79, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Dit zijn volgens ons de leukste iOS-gamesaanbiedingen van vandaag:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.