The Last Shot: vlug je laatste foto op sites en netwerken uploaden

The Last Shot is een nieuwe iPhone-app waarmee je in een handomdraai de laatst geschoten foto uit je album kan uploaden naar Twitter, Facebook, Tumblr, Flickr, Posterous, Dropbox en een mailadres.

The Last Shot iPhone iPod touch iPadVanaf iOS 5 is het kinderlijk eenvoudig een foto meteen te uploaden naar Twitter zonder er verder omkijken naar te hebben, rechtstreeks vanuit het fotoalbum. Vanaf iOS 6 gaat het net zo simpel op Facebook, maar daarmee zijn nog niet alle grote platformen gedekt. De eenvoudige iPhone-app The Last Shot heeft er iets op verzonnen: het pakt automatisch de laatste foto uit je fotoalbum, je schrijft er een korte omschrijving bij en je hoeft de diensten maar aan te tikken en hij uploadt ze naar je Twitter, Facebook, Flickr, Tumblr, Posterous, Dropbox of e-mail.


De app vereist logischerwijs dat je eenmalig inlogt met je eigen accountgegevens op de diensten, zodat je de foto’s kan versturen. Bij e-mail is dat net wat ingewikkelder dan bij de anderen: je geeft een from-adres aan die je vanuit de contactenlijst van de iPhone pakt. Het geselecteerde mailadres krijgt vervolgens een bevestigingsmail en als je die doorloopt, heb je The Last Shot ook gekoppeld aan een mailaccount. Het is het laatste lastige dat je in de app zal tegenkomen, maar als je nog geen mailaccount aan je eigen naam hebt toegevoegd, moet je dat wel eerst even doen in je adressenbestand.

The Last Shot uploadenDaarna is het appeltje eitje. Bovenin beeld zie je een thumbnail van de laatste foto uit je album en rechts ervan kan je een beschrijving of onderschrift erbij invullen. Daaronder selecteer je de sites en netwerken waar je de foto wilt uploaden. Een tik volstaat om de selectie te maken en bij het drukken van de groene knop onderin beeld wordt de foto verzonden. De app is zo opgezet dat hij het uploaden ook op de achtergrond voltrekt. Mocht het lang duren, dan kan je ondertussen gewoon een andere app gebruiken.

The Last Shot is gratis ter introductie, stelt ontwikkelaar Urban Apps. Die introductie duurt echter al drie weken, dus het is de vraag of er überhaupt een prijskaartje aan de app wordt gehangen.

Downloaden: The Last Shot (gratis, universele app)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.