Blog.nl brengt nieuws van verzamelde blogs naar iPhone-app

Het blogplatform Blog.nl heeft een officiële iPhone-app uitgebracht. Daarin lees je het laatste nieuws van de verschillende blogs in het netwerk, met onderwerpen als animatiefilms, seks, tuinieren en beauty en verzorging.

Blog.nl iPhone iPod touchHet doorgewinterde Nederlandse blogplatform Blog.nl heeft een nieuwe app voor de iPhone uitgebracht. Daarin zijn de laatste berichten van de verschillende sites in het netwerk te lezen. De simpele app schaart haar sites onder meerdere verzamelrubrieken, zoals beauty & gezondheid, entertainment, food & shoppen, lifestyle, seks & relaties en sport. Onder elk bericht zie je het aantal reacties aangegeven staan en kan je zelf een reactie achterlaten zonder daarvoor een account aan te maken.


Blog.nl beauty iPhone appHet is niet mogelijk om in de layout van de app de sites per stuk door te spitten. Elke site heeft de ruimte voor de drie laatste berichten en daaronder beginnen alweer de laatste headlines van het volgende blog. Je kan op allerlei rubrieken in de app, van alternatieve muziek tot animatiefilms tot spiritualiteit, hooguit drie berichten lezen en de gelegenheid om echt bij te lezen over een onderwerp is er dus ook niet. Je kan wel op de URL van de site onderaan een artikel drukken; dan kom je terecht op de mobiele website van de site die in het framework van de app wordt geladen.

Blog.nl reacties bij voetbalNiet alleen daardoor maakt de app van Blog.nl een onverzorgde indruk. Zo maakt de app geen gebruik van het Retina-scherm op de iPhone 4S en iPhone 4. De overzichtspagina’s staan vol met grofkorrelige afbeeldingen en dat is in de artikelen niet anders. Met een dubbele tik vergroot je de foto’s en de tekst, maar dat maakt voor de beeldkwaliteit niet uit. De tekst zelf is rechttoe rechtaan opgemaakt, al hangt de leesbaarheid af van het aantal witregels in een tekst en daar wagen niet alle blogs zich aan. Daarnaast vallen ook de rubrieksnamen van de tabbladen af.

Wat de rubrieken betreft, biedt Blog.nl wel categorieën die niet veel apps onder Apple’s beleid voeren. Zowel in de categorie seks & relaties als filmpjes kom je video’s tegen waar de verantwoordelijke app-controleur van Apple het moeilijk mee kan krijgen.

Downloaden: Blog.nl (gratis)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.