iOS game-update: Horn is Game van de Week, Mad Skills BMX, Jack Lumber en koopjes

Jack Lumber is een geweldig leuke Fruit Ninja-achtige iPhone-game waarin je zo snel mogelijk blokken hout moet hakken. Bijna net zo verslavend als het racespel Mad Skills BMX en de Zelda-achtige actiegame Horn.

GU VR Mad Skills BMX iPhone iPod touch headerWe gaan deze week van de Game-update uit met een BANG. Het prachtige actie-avonturenspel Horn is onze onbetwiste Game van de Week, maar na het gisteren besproken Puzzle Craft zijn er vandaag nog twee games die in elke andere week ook kans maakten op die titel. Mad Skills BMX is een veelzijdig en verslavend racespel op een fiets en Jack Lumber is een van de foutste en meteen allerleukste Fruit Ninja-achtige games die we tot nu toe hebben gezien.

Mad Skills BMX heeft het

GU VR Mad Skills BMX screenshotMad Skills BMX heeft het. Er is iets met die game, waardoor je meteen het gevoel hebt dat het hitpotentie heeft. Ha, dat is makkelijk lullen hè, als de game een dag na zijn App Store-introductie in de top 10 van best verkochte Nederlandse apps staat. Het begint al bij de trailer van het spel: een prachtige cartoon waarin de game zelf wordt gespeeld, maar slechts als onderdeel van het verhaal. En het spel zelf kan er ook wat van hoor. Het is de opvolger van het aardig populaire race-balansspel Mad Skills Motocross en ziet er met zijn nieuwe design fraai cartoonesk uit. Er zijn veertig banen waarop je racet tegen een computer óf tegen een Facebook-vriend op basis van zijn gehaalde tijd in het spel. Zeker als je vrienden hebt die het spel spelen, verleng je daar de levensduur van het spel aanzienlijk mee. Wel dien je even door de besturing heen te bijten. Die is met een vinger links voor versnellen en rechts omhoog en omlaag bewegen en houden, nog wel even wennen. Ontwikkelaar Turborilla heeft nu al talloze updates aangekondigd die zowel gratis als via in-app aankoop verkrijgbaar zullen komen. Mad Skills BMX lijkt hoe dan ook een lange termijn-investering.
Downloaden: Mad Skills BMX (€0,79, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Jack Lumber geeft Fruit Ninja een (s)chop

GU VR Jack Lumber iPhone iPod touchOwlchemy Labs is een heerlijke, eigenzinnige ontwikkelaar. Houdt wel van een omstreden thema hier en daar. Hun eerste iPhone-game, Smuggle Truck, ging over het over de grens smokkelen van illegalen in een stuiterende struck en dat was voor Apple zo, euh, stuitend dat het thema op het laatste moment nog op de schop ging. Het werden teddybeertjes die je vervoerde in Snuggle Truck, uiteindelijk. Jack Lumber… bekijk de trailer maar. Papa wil houthakken en papa zál houthakken. Dan hebben de dieren in het bos maar pech. Jack Lumber is een Fruit Ninja-achtige game met een twist. Je krijgt allerlei blokken hout in beeld gesmeten waar je razendsnel doorheen moet vegen met je vinger. De grote uitdaging is dat je alle stompe kanten moet doorklieven en dat je sommige blokken hout ook meermaals moet hakken. Ondertussen mag je zeker de dieren in beeld niet meenemen in je beweging. We hebben ontiegelijk veel Fruit Ninja-klonen gezien, het overgrote deel echt te slecht voor deze rubriek, maar Jack Lumber is echt een leuke variant door het element van ‘puzzelen’. Heerlijk spelletje.
Downloaden: Jack Lumber (€0,79, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Game van de Week: Horn

GU-VR-Game-van-de-WeekHet is onmogelijk om het nieuwe actie-avonturenspel Horn los te zien van Infinity Blade, het iPhone-vlaggenschip onder de games waarmee je zwaardvecht met veegbewegingen. Horn heeft een soortgelijk gevechtssysteem en dat is voor veel mensen een aanleiding om te roepen dat Horn geen volwaardige actiegame is voor de iPhone. Het is wel even wennen: waar je een game met alle loopruimte en vrijheid verwacht, blijkt Horn een spel waarin je van plek verwisselt door op de ondergrond te tikken. Het geeft het spel meteen een erg andere flow dan je misschien verwacht – maar het past perfect. Horn neemt je mee in een aanvankelijk lineaire spelervaring die steeds iets verder uitdijt. Het begint met het op paadjes achtervolgen van enkele overtuigend karakteristieke vijanden, maar schenkt je verder in het spel nieuwe gaves en ruimte met steeds meer ruimte voor eigen denkwerk. Je krijgt voorwerpen die je naar nieuwe gebieden brengen, hoorns krijgen een rol en ondertussen wordt de verhaalvertelling steeds rijker. Ja, het vechten lijkt op Infinity Blade, maar omdat je actief om de tegenstander heen beweegt, heeft het ook wel wat van de laatste Zelda’s, zoals de kleuren op hun beurt bij vlagen doen denken aan ICO. Horn ziet er prachtig uit, neemt je bij de hand en laat je niet meer los. Meer actie-avontuur krijg je niet op de iPhone.
Downloaden: Horn (€5,49, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Vijf euro negenenveertig teveel voor een (geweldige) iPhone-game? Geen probleem. Hier zijn de leukste aanbiedingen van vandaag:

  • Hambo (Angry Birds met spek, gratis, was €0,79)
  • Spell Sword (zwaardvechten en overleven, gratis, was €0,79)
  • Boat Race Harbor Madness (lijntjes trekken, gratis, was €0,79)
  • VS. Racing (autoracen in miniatuur, gratis, was €0,79)
  • Sonic CD (razendsnelle platformer, €2,39, was €3,99)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.