ING Bankieren-app voor zakelijke klanten geschikt gemaakt

De ING Bankieren-app voor de iPhone en iPad is geüpdatet en ondersteunt voortaan ook zakelijke rekeningen. Als je een zakelijke rekening hebt en daarop betalingsopdrachten kan uitvoeren, kan je die benaderen vanuit de app.

ING Bankieren vernieuwd iPhone iPod touchDe ING-bank heeft geluisterd naar aanhoudende gebruikersfeedback omtrent haar mobiel bankieren-applicatie voor de iPhone en iPad. In de net verschenen versie ING Bankieren 1.5 kunnen zakelijke klanten voortaan ook hun saldo en transacties bekijken en overboekingen doen. Klanten van ING Zakelijk met toegang tot internetbankieren kunnen hun zakelijke rekening(en) toevoegen aan de applicatie en die net zo behandelen als persoonlijke rekeningen.


Om een zakelijke rekening te activeren in de app, moet je een aantal stappen nemen:

  1. In de app vul je eerst je gebruikersnaam en zakelijke rekeningnummer in.
  2. Vervolgens ga je naar de desktop en log je in op de ING-website met je zakelijke account.
  3. Klik op Mobiel bankieren en je ziet een lijst van iPhone(s) die geactiveerd zijn.
  4. Met een klik op de link Activeren kom je op een scherm met nadere instructies, waarop je kunt doorklikken.
  5. Je komt nu op een scherm waar je een TAN-code van de papieren lijst kunt invullen. Er verschijnt vervolgens een activatiecode die 1 uur geldig is.
  6. Je gaat nu terug naar de ING-app en vult daar de activatiecode in.
  7. Als je vervolgens nog een 5-cijferige pincode tweemaal invult, kun je voortaan mobiel bankieren.

Zakelijke klanten kunnen hun saldo bekijken, transacties doorbladeren en zelf overboekingen doen, net als particuliere klanten.

In de changelog van versie 1.5 valt te lezen dat er verder bugs zijn opgelost in de applicatie. Binnenkort kunnen we al een volgende update van de ING Bankieren-app verwachten. Daarin wordt het mogelijk om betaalopdrachten in te plannen om later te versturen. In het begin van juni verscheen nog ING Bankieren 1.4, waarin een geheel nieuwe interface werd geïntroduceerd.

Downloaden: ING Bankieren (gratis)

Infographic Mobiel bankieren in cijfers

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.