iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Facebook, Verkiezingen 2012-app, The Voice of Holland ThuisCoach en meer

In de rubriek App Gemist behandelt iPhoneclub elke week alle belangrijke apps die zijn langsgekomen. Deze week de langverwachte Facebookupdate, Verkiezingen 2012-app, The Voice of Holland ThuisCoach en meer.
Rick Stevenhaagen - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen week zijn er weer zoveel apps op iPhoneclub langsgekomen dat de kans groot is dat je er een aantal hebt gemist. Deze week blikken we in App Gemist terug op de langverwachte Facebookupdate, staan er diverse foto-apps voor je klaar, heeft MovieMeter een app uitgebracht en is er weer een nieuwe app voor de verkiezingen uitgebracht. Ook hoef je nooit meer ‘s nachts in de file te staan, want met Van A naar Beter word je van tevoren over komende werkzaamheden ingelicht.


Facebook – Facebook heeft een compleet vernieuwde versie van de iOS-applicatie voor iPhone en iPad uitgebracht. De grote update is het resultaat van ruim een half jaar werk, wat resulteert in een native applicatie die twee keer sneller is dan de huidige iOS-applicatie. Tot dusver was de officiële applicatie niet meer dan een schil voor een HTML-weergave, wat de belangrijkste oorzaak was dat de app traag reageerde. Versie 5.0 van de Facebook-app is echter helemaal herschreven met behulp van de iOS SDK. Het resultaat is meer dan welkom: de app start sneller op en scrollt veel sneller door je nieuwsfeed. Ook is de app op visueel vlak aangepakt.
Downloaden: Facebook (gratis)

DgridDGrid – DGrid is een nieuwe foto-app voor de iPhone, waarmee je aparte fotocollages kunt maken. Het werkt echter anders dan bij een normale fotocollage-app. DGrid gebruikt realtime de camera om een soort rooster te maken, bestaande uit fragmenten van foto’s. Je kiest zelf uit hoeveel blokken de foto bestaat. Door te vegen over het scherm stel je het gewenste fragment in en maak je iets creatiefs. Zoek je een meer traditionele fotocollage-app, dan kun je beter naar apps zoals Diptic kijken. Die levert nette fotocollages met een kadertje eromheen en werkt ook op de iPad.
Downloaden: DGrid (€0,79)

Normalize – Als Instagram-gebruiker heb je het wel ervaren: een kleurenfilter kan ongelooflijk veel met een foto doen. Een lucht wordt krachtiger, een uitzicht contrastrijker en door die donkere randen, komt het midden van een foto veel prominenter naar voren. De iPhone-app Normalize vindt het wel mooi geweest met al die poespas. Normalize is gemaakt om foto’s van hun kleurenfilters te ontdoen, zodat je kan zien of het origineel eigenlijk wel een goede foto was.
Downloaden: Normalize (€0,79)

Maxthon Web Browser – Ooit gehoord van de internetbrowser Maxthon? De gelijknamige ontwikkelaar beweert dat de browser voor de pc en Mac meer dan 600 miljoen keer is gedownload. In navolging van Google Chrome en Opera, kon een iPhone-versie van de toepassing dus niet uitblijven. ‘Ondersteund door de technologie die de hoogste scores haalt op html5′, wil de applicatie gebruikers voor zich winnen met de hoge snelheid, een fraaie en rustige interface en een downloadfunctie.
Downloaden: Maxthon Web Browser (gratis)

La Vuelta 2012 – De Ronde van Spanje mag dan niet zoveel cachet hebben als de Tour de France, ook de Vuelta wordt niet overgeslagen als het om iPhone-apps gaat. De Vuelta begon afgelopen weekend op 18 augustus en duurt tot 9 september. Ontwikkelaar Unipublic heeft met La Vuelta 2012 de enige toegewijde app voor het wielerevenement dit jaar in de App Store. In de applicatie vind je het laatste nieuws in het Engels, informatie over de etappe van de dag, het klassement, punten en tijden van individuele renners.
Downloaden:

Broadcast for Friends – De streaming videodienst Ustream heeft een fonkelnieuwe app voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Broadcast for Friends, kortweg BFF, laat je live video uitzenden voor al je vrienden op Facebook. De video wordt meteen uitgezonden in de interface van het sociale netwerk, waardoor kijkers geen aparte app hoeven te installeren. Als er likes en reacties op je uitzending worden gegeven, zijn die meteen zichtbaar tijdens het filmen en kan je er live op reageren.
Downloaden: Broadcast for Friends (gratis)

TomTom – De Nederlandse navigatiesoftware van TomTom heeft een grote update gekregen op de iPhone en iPad. TomTom Benelux, TomTom West-Europa en TomTom Europa zijn voorzien van vernieuwde kaarten met nieuwe wijzigingen op het wegennet. Daarnaast zijn de flitsers in Frankrijk vanwege nieuwe regelgeving onder handen genomen en kan je navigeren naar locaties die op Foursquare zijn aangemaakt. Ook kan je nu navigeren naar personen waarvan je het adres in je contactenlijst hebt staan, zonder nog langer gegevens met TomTom te delen.
Downloaden:

Renewed – Renewed – eerder bekend als Rnewde – is vernieuwd. Sinds de update is het een universele app, waarmee je jouw favoriete Amerikaanse series kan volgen. Niet alle functies zijn in Nederland bruikbaar. Een belangrijke dienst van de app is het melden wanneer een aflevering wordt uitgezonden, maar dit is vooral interessant voor Amerikanen. De app is wel goed te gebruiken om erachter te komen of jouw favoriete serie überhaupt nog doorgaat met bestaan. Dat geldt niet alleen voor lopende series; ook series die al jaren niet meer zijn voortgezet houd je met deze app in de gaten.
Downloaden: Renewed (gratis)

Ecoute – De standaard Muziek-app die Apple van huis uit installeert op de iPhone en iPod touch, is nou niet echt een oogstreling. De applicatie is niks anders dan een lijstjesoverzicht van liedjes die je op het toestel hebt gezet, of via iTunes Match hebt gekoppeld. Ecoute is een nieuwe muziekspeler op de iPhone die de standaard muziekspeler met wat visuele flair opzij wil zetten. Je kan daarnaast meteen nummers scrobblen op Last.fm en delen op Twitter.
Downloaden: Ecoute (€2,39)

EatMyDirt! – EatMyDirt is een nieuwe app voor de iPhone die je in beweging wil krijgen met een competitie-element. Met de applicatie kan iedereen op Google Maps een race aanmaken met verschillende checkpoints. Als je hem zelf de eerste keer hebt geracet, kan je de track delen en kunnen vrienden en onbekenden je tijd erop proberen te kloppen. Je geeft zelf aan hoe anderen de track moeten voltooien: rennend, fietsend, met de auto, de boot, motor, kanoënd, skiënd, met de zeilboot en zelfs per vliegtuig.
Downloaden: EatMyDirt! (gratis)

Verkiezingen 2012-app – De Verkiezingen 2012-app van VictorMundi was eerder deze maand al te downloaden op de iPhone, maar nu is de app ook ‘officieel’ uitgebracht voor de iPhone en Android-telefoons. Verkiezingen 2012 is geen stemwijzer. Het is een app die je aan de hand van een spelelement leert partijen met de juiste standpunten, quotes, stellingen en kandidaten te matchen. Met het halen van de kleine quizzes vergaar je punten, waarmee je tegen anderen kan pochen.
Downloaden: Verkiezingen 2012-app (gratis)

Moviemeter.nl – Nederland heeft natuurlijk geen equivalent van de gigantische film- en seriedatabase IMDb.com, maar als er een website in de buurt komt is het Moviemeter.nl. Die heeft nu zijn eigen app uitgebracht voor de iPhone en iPod touch, waarop je informatie en trailers van tienduizenden films vindt. Fanatieke en nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden in de app om mee te stemmen over de kwaliteit van een film, en om filmlijstjes te maken.
Downloaden: Moviemeter.nl (gratis)

The Voice of Holland ThuisCoach – Met de blinde audities begint aankomende vrijdag het derde seizoen van The Voice of Holland, waarin juryleden op jacht gaan naar nieuw zangtalent op basis van puur de stem die ze horen zingen. Voor dat doel heeft RTL Nederland opnieuw de The Voice of Holland Thuiscoach uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Met de app kan je net als vorig jaar, live met het programma meespelen tijdens de blind auditions, the battle en The Voice of Holland Live. Ook krijg je elke week voor de uitzending een aantal fragmenten te horen.
Downloaden: The Voice of Holland ThuisCoach (gratis)

PhotoRemoto – Wanneer je foto’s gemaakt op de iPhone aan een grote groep mensen wil laten zien, ben je er vaak op aangewezen om met z’n allen om de iPhone heen te gaan zitten. Je kunt met een Apple TV via AirPlay de foto’s op een televisie tonen, maar dan moet je wel net een Apple TV in huis hebben. De iPhone-applicatie PhotoRemoto biedt een andere handige oplossing. Door in deze app een foto te openen, verschijnt hij op een pagina die je in de browser van een computer kunt openen. De app heeft daarnaast een paar handige hulpmiddelen waarmee je bijvoorbeeld op een foto dingen kunt aanwijzen.
Downloaden: PhotoRemoto (€1,59)

ING Bankieren – De ING-bank heeft geluisterd naar aanhoudende gebruikersfeedback omtrent haar mobiel bankieren-applicatie voor de iPhone en iPad. In de net verschenen versie ING Bankieren 1.5 kunnen zakelijke klanten voortaan ook hun saldo en transacties bekijken en overboekingen doen. Klanten van ING Zakelijk met toegang tot internetbankieren kunnen hun zakelijke rekening(en) toevoegen aan de applicatie en die net zo behandelen als persoonlijke rekeningen.
Downloaden: ING Bankieren (gratis)

Van A naar Beter – De oplossing tegen een onverwachte plens op je hoofd heet Buienradar en is al jaren een doorslaand succes in Nederland. En wat dacht je van de storingsmeldingen in de app van de Nederlandse Spoorwegen? Dat heeft je mogelijk meer dan eens een ernstig vertraagde treinrit bespaard. Nu is er opnieuw een applicatie die je kan behoeden voor een tegenvaller. Rijkswaterstaat heeft de iPhone-app van A naar Beter uitgebracht, en die laat van tevoren zien welke wegwerkzaamheden jij op jouw route op jouw tijdstip tegenkomt.
Downloaden: Van A naar Beter (gratis)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.