iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Boer Zoekt Vrouw, Shuffler.fm, Resporter live amateurvoetbal en meer

Elke zaterdag zet iPhoneclub de beste en leukste nieuwe iPhone-apps op een rij, met deze week onder andere de geweldige Nederlandse muziek-app Shuffler.fm en een officiële iPhone-app van Boer Zoekt Vrouw.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Boer Zoekt Vrouw iPhone iPod touch headerElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dagelijks de beste eruit. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week is er een applicatie die helpt je IBAN-nummer op te zoeken, heeft Boer Zoekt Vrouw een officiële iPhone-app gekregen en kwam De Telegraaf met een speciale nieuws-app voor de verkiezingen.


AG OveropIBAN-app iPhoneOveropIBAN-app – Misschien heb je het meegekregen, misschien niet: Nederland gaat over op de IBAN. Een langer rekeningnummer voorzien van onder andere een landcode, om betalingen binnen Europa makkelijker te maken. Met name bedrijven en organisaties krijgen ermee te maken: zij kunnen vanaf februari 2014 alleen nog maar overschrijvingen doen met een IBAN-nummer, wat weer kan betekenen dat jij om je IBAN-nummer gevraagd zal worden. De nieuwe OveropIBAN-app helpt je alvast je langere rekeningnummer in te zien.
Downloaden: OveropIBAN-app (gratis)

AG Verkiezingen 2012 iPhoneVerkiezingen 2012 – De grootste krant van Nederland, de Telegraaf, heeft een speciale iPhone-app uitgebracht omtrent de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Verkiezingen 2012 is een simpele nieuws-app waarin het laatste verkiezingsnieuws van de krant automatisch binnenkomt. Het is gestript van alle andere functies anders dan snel jezelf op de hoogte lezen van de laatste ontwikkelingen en interviews.
Downloaden: Verkiezingen 2012 (gratis)

AG Kado Kopen iPhoneKado Kopen – Een door Bol.com uitgeschreven wedstrijd om de beste externe toepassing te verzinnen voor de webwinkel, werpt langzaam zijn vruchten af. Na de prachtige webshop-app Blits voor de iPad, is ook Kado Kopen verschenen voor de iPhone en iPod touch. De applicatie van Martin Metselaar zet de verjaardagen van vrienden op Facebook voor je op een rij en laat per persoon zien wat interessante cadeau’s zijn voor iemand – afkomstig van en te koop bij Bol.com natuurlijk.
Downloaden: Kado Kopen (gratis)

AG Shuffler.fm iPhoneShuffler.fm – Er zijn honderden muziekblogs op het internet die een constante stroom nieuwe muziek oppikken, beschrijven en ten gehore brengen. En nu is er voor de iPhone ook een app die die muziekselectie en -beschrijvingen samenpakt in één geheel: Shuffler.fm. De Nederlandse iPad-applicatie heeft een update gekregen waardoor de toepassing nu ook voor de iPhone geschikt is. Zoals bij wel meer apps die eerst voor de iPad worden ontworpen, is de iPhone-versie in een totaal nieuw uiterlijk gegoten.
Downloaden: Shuffler.fm (gratis)

AG Resporter Live iPhoneResporter – Het zal nog niet voor elke club gelden, maar dit weekeinde trapt het amateurvoetbal in Nederland officieel af. Dus is de timing van Resporter wel erg handig. Met de gloednieuwe app voor de iPhone en Android kan je amateurvoetbalwedstrijden volgen en zelf meehelpen te verslaan als je langs de lijn staat. In de app doe je verslag van de wedstrijd, die vervolgens is terug te lezen op de website, Twitter en Facebook.
Downloaden: Resporter (gratis)

AG OORcal iPhoneOORcal – Het bleek een succesvolle combinatie: een agenda-app met elke dag een andere, fraaie achtergrond. Het gratis WOWcal bestormde in korte tijd de App Store top 25 en dat smaakte ontwikkelaar World of Wallpapers naar meer. Dat leverde een bijzondere samenwerking met het muziekblad OOR op. OORcal is in feite dezelfde agenda-app als WOWcal, maar dan met elke dag een achtergrond van een andere artiest – uiteraard geselecteerd door het magazine.
Downloaden: OORcal (€2,39)

AG Tinygram iPhoneTinygram – In een creatieve bui? Mooi. Hou dat vast. Met Tinygram is er een nieuwe applicatie uitgekomen voor de iPhone waarin je vierkante afbeeldingen met andere gebruikers van de app deelt, waarna iedereen elkaars werk kan becommentariëren en liken. Het grote verschil tussen Instagram en Tinygram? In de laatste leg je geen kleurenfilter over een foto heen, maar maak je zelf een tekening van 8 bij 8 pixels groot. De grap is dat er ook nog een spelelement aan de app is verbonden.
Downloaden: Tinygram (gratis)

AG OnCue iPhoneOnCue – Je muziekcollectie uitbreiden met downloads en gekochte cd’s en die bijhouden op de iPhone; het is bijna een ouderwetse aangelegenheid tussen initiatieven als Spotify en de gisteren enthousiast ontvangen Nederlandse app Shuffler.fm. Er worden gelukkig nog steeds volop apps voor gemaakt, kijk maar naar het vorige week besproken Ecoute of het net uitgekomen OnCue, The Music Player. Dat is de gratis versie van het al langer verkrijgbare OnCue Pro, en laat je gratis en snel playlists maken met de muziek op je iPhone.
Downloaden: OnCue, The Music Player (gratis)

AG Boer Zoekt Vrouw iPhoneBoer Zoekt Vrouw – Op zondag krijgen de boeren de brieven uitgereikt. Iedereen die de afgelopen jaren wel eens voor de televisie heeft gezeten, weet wat er dan aan de hand is: Boer Zoekt Vrouw gaat weer van start. Voor de aftrap van het nieuwe tv-seizoen heeft de KRO een speciale app uitgebracht. Daarin zie je een kort profiel van de boeren, videopreviews van de aankomende uitzending en krijg je tijdens de uitzending berichten met extra informatie.
Downloaden: Boer Zoekt Vrouw (gratis)

AG Yog iPhoneYog (Run with friends) – GPS-lokalisatie verbonden aan een spelelement. Het is iets dat je wel vaker ziet de laatste tijd, zoals in bijvoorbeeld EatMyDirt waarin je tracks tekent op de kaart waarbij je anderen uitdaagt om er een snellere tijd op te zetten. Het nieuwe Yog laat de kaart juist los, maar berekent wel de afstand die je aflegt. Wie om zeven uur vanavond als eerste 5,6 kilometer hardloopt, wint. Waar ter wereld je dan ook bent.
Downloaden: Yog (Run with friends) (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.